Potpredsjednik ABA lige: Šampion će igrati Evroligu, imamo čvrste garancije za to - Vijesti.me
NEMA BOJAZNI ZA PRVAKA

Potpredsjednik ABA lige: Šampion će igrati Evroligu, imamo čvrste garancije za to

Nakon sastanka u Minhenu, Evroliga je saopštila da prvak ABA lige neće imati obezbjeđeno mjesto u elitnom takmičenju, već da će imati prioritet pri dodjeli tri specijalne pozivnice

Trofej Evrolige
Trofej Evrolige

Potpredsjednik ABA lige Domagoj Čavlović rekao je da će šampion ABA lige "sigurno imati predstavnika u Evroligi u naredne dvije sezone".

Nakon sastanka u Minhenu, Evroliga je saopštila da prvak ABA lige neće imati obezbjeđeno mjesto u elitnom takmičenju, već da će imati prioritet pri dodjeli tri specijalne pozivnice. 

"U naredne dvije godine šampion ABA lige će imati sigurno mjesto Evroligi. Evroliga je uvela niz novina i između ostalog promenila sistem raspodele mesta, po kome više ne postoji direktan plasman iz domaćih liga. Ipak, i u novom sistemu, ABA liga je dobila čvrste garancije da će i kroz sistem raspodjele tri vajld karte imati sigurno mesto u Evroligi", izjavio je potpredsednik ABA lige Domagoj Čavlović poslije sastanka u Minhenu, prenosi B92.

"Na nama je sada zadatak da zajedničkim radom ABA ligu podignemo na još viši nivo, opravdamo povjerenje i izborimo se za još bolji status naših klubova", dodao je Čavlović.

Evroligu će od sezone 2020/21. i dalje činiti 18 klubova. Među njima će biti 11 nosilaca "A" licenci, Bajern Minhen i Asvel, finalisti Evrokupa, kao i tri tima koji će dobiti pozivnice.


Vidi sve komentare