Povratak na teren: Pogledajte prvi Jovetićev trening

Fudbalski oporavak za sada sadrži vježbe bez lopte – trčanje, sa blagim promjenama pravca, te koordinacija pokreta
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2011. 22:14h

Crnogorski fudbalski biser Stevan Jovetić prije dva dana obukao je opremu Fiorentine i odradio prve treninge nakon teške povrede koju je doživio u avgustu prošle godine. Dvije operacije ligamenata koljena i težak period rehabilitacije sada su definitivno iza Jovetića, koji bi, prema procjenama ljekarske službe kluba iz Firence, prve nedjelje aprila mogao da odigra i zvaničnu utakmicu.

Jovetić se početkom februara vratio iz Njemačke, gdje mu je čuveni profesor Beniš, koji ga je i operisao, dao dozvolu da krene u proces fudbalskog oporavka.

A, fudbalski oporavak za sada sadrži vježbe bez lopte – trčanje, sa blagim promjenama pravca, te koordinacija pokreta, to su stvari koje će u prvoj fazi Jovetić raditi pod nadzorom doktora Manetija, šefa Fiorentinine medicinske službe.

Stevan je, dakle, već dio grupe, samo što će narednih šest sedmica trenirati odvojeno od saigrača, a ukoliko posljednja kontrola bude pozitivna, početak aprila realan je termin za pravi povratak na teren.

- Dobro sam, osjećam se bolje. Sada sam ovdje i ostaću do kraja šampionata. Imaću kontrolu za šest sedmica, a do tada ću biti sa timom. Radiću odvojeno od saigrača, ali želim da budem uz njih - rekao je Jovetić.

Teška povreda, jedna od najtežih u fudbalu, nakratko je prekinula Jovetićev put ka fudbalskim zvijezdama, stigla baš u trenutku kada je 21-godišnji vezista trebalo da potvrdi da je svjetska klasa, nastavi tamo gdje je stao prošle sezone u nezaboravnim mečevima sa Sportingom, Liverpulom i Bajernom u Ligi šampiona, te tokom cijele sezone u Seriji A.

- Bilo mi je veoma teško. Sve kroz šta sam prošao teško mi je palo. Ali, ne želim da pričam o tome. Najteže je iza mene, a ja sam uvijek gledao naprijed. To je sada prošlost. Nadam se da ću uskoro početi da radim sa loptom, a da ću otprilike za dva mjeseca biti spreman da igram - dodao je crnogorski reprezentativac.

Bez Jovetića, Fiorentina je ove sezone tek prosječna ekipa. “Ljubičasti” su bliži opasnoj zoni nego vrhu tabele, o izlasku na evropsku scenu više i ne razmišljaju. Stevan je saigrače do skoro gledao samo na televiziji, a u nedjelju je prvi put bio na tribinama – uživo je gledao remi u Parmi, koji je, donekle, vratio mirnoću u ekipu.

- Gledao sam sve utakmice. Bilo je dobrih mečeva, bilo je i onih koje su odigrali slabo. To je tako u fudbalu, naiđe period krize. Siguran sam da će dobri rezultati protiv Đenove, kao i protiv Parme povećati samopouzdanje ekipi, što je veoma važno. Nadam se da će ubuduće rezultati biti bolji nego do sada.

U finišu sezone, Fiorentina bi, dakle, mogla da računa na pomoć najboljeg igrača. Za nas još važnije – Stevan bi trebalo da bude potpuno spreman za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već u junu mogao bi da obuče crvenu osmicu, na meču odluke protiv Bugarske pod Goricom.

Bonus video: