Povrede Savića i Jovetića, Denis uništio Inter

"Prethodnih dana sam se dobro osjećao, htio sam da rizikujem jer sam svjestan da je ovo bio jako važan meč za nas. Nadam se da nije u pitanju teža povreda", rekao je Jovetić
73 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 21:17h

Bio je to težak dan za crnogorske asove iz Fiorentine - Stevan Jovetić i Stefan Savić su derbi sa Milanom završili već u prvom poluvremenu zbog povreda.

Kod obojice je stradao butni mišić (Savić izašao u 30, Jovetić 15 minuta kasnije) i u saopštenju kluba sa „Frankija” se navodi da će se sjutra znati koliko su povrede ozbiljne.

"Prethodnih dana sam se dobro osjećao, htio sam da rizikujem jer sam svjestan da je ovo bio jako važan meč za nas. Nadam se da nije u pitanju teža povreda", rekao je Jovetić.

Probleme sa dvojicom standardnih igrača u timu Vinćenca Montele na kraju je djelimično ublažio bod protiv „rosonera” (2:2) koji je Fiorentina osvojila herojski - gubila je sa 2:0, imala igrača manje, a onda iznudila penale i preko Adema Ljajića i Davida Pizara zaustavila Milan...

"Ušli smo u meč pomalo emotivno, a samo to vam nije dovoljno da pobijedite ekipu kao što je Milan. Morali smo da budemo organizovaniji i kada smo se postavili kako treba na terenu rezultat je došao. Svaka čast ekipi, ovaj bod je zaslužen", kazao je Montela.

Milan je poveo u 14. minutu golom bivšeg igrača Fiorentine Rikarda Montoliva koji je uzeo loptu Pizaru na 20 metara od gola i zatresao mrežu.

Kada je Nenad Timović prestrogo dobio crveni karton (udario laktom, ali nenamjerno, Stefana El Šaravija) Milan je imao sve, potom je i Matje Flamini udvostručio prednost, ali se „viola” probudila. Prvo je Ljajić iznudio penal Antonija Noćerina (čini se da je napadač Fiorentine i odglumio kontakt), nakon toga i Huan Kvadrado Matije de Śilja, pa je domaćin prelako anulirao minus od dva gola.

Milan je u 92. minutu mogao da dobije penal, ali je sudija Paolo Taljavento previdio ruku Fakunda Ronkalje.

"Grške koje smo pravili kod 2:0 su dio odrastanja ove ekipe. Ne smije da se dogodi da se ponašamo onako na terenu protiv tima koji ima igrača manje", istakao je Masimilijano Alegri.

Utakmica dana je, ipak, odigrana u Milanu gdje Interu ni dva gola prednosti protiv Atalante nisu bila dovoljna da pobijedi i vrati se u igru za Ligu šampiona.

Na kraju, "crno-plavi" su ostali bez ijednog boda - Atalanta je od 56. do 77. minuta postigla tri gola i samo pokazala koliko je Inter nemoćan.

Meč je završen pobjedom gostiju od 4:3, a Inter je, ustvari, bio žrtva sopstvenog tempa.

Junak je bio Argentinac Herman Denis - napadača tima iz Bergama je upisao het-trik (za samo 12 minuta).

Milanskom timu nije pomogao ni 100. gol u Seriji A Tomaza Rokija, kao ni dopieta Rikarda Alvaresa...

Napoli nije imao takve probleme protiv Đenove - golovima Gorana Pandeva i Blerima Džemailija je slavio sa 2:0 i pobjegao Milanu na četiri boda u borbi za drugu poziciju.

Rezultati

Fiorentina - Milan 2:2 (Ljajić 65 (penal), Pizaro 73 (penal) - Montolivo 14, Flamini 62)

Sampdorija - Palermo 1:3 (Munari 43 - Fon Bergen 35, Iličić 50, Garsija 56)

Katanija - Kaljari 0:0

Sijena - Parma 0:0

Udineze - Kjevo 3:1 (Di Natale 20, 25, Benatja 85 - Pap 35)

Inter - Atalanta 3:4 (Roki 43, Alvares 57, 61 - Bonaventura 56, Denis (penal) 65, 71, 77)

Napoli - Đenova 2:0 (Pandev 18, Džemaili 29)

Sjutra

Roma - Lacio

Juče

Bolonja - Torino 2:2

Juventus - Peskara 2:1

Galerija

Bonus video: