Povrijedili se Vučinić i Jovetić

Jovetić povrijedio list na nozi na posljednjem treningu Sitija pred meč sa Bajernom, Vučinić zamijenjen u 25. minutu utakmice sa Galatasarajem zbog povrede zadnje lože
51 komentar(a)
Vučinić, Foto: Beta/AP
Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.10.2013. 00:08h

Prve zvijezde crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić i Stevan Jovetić povrijedili su se na posljednjim akcijama Juventusa i Mančester sitija i njihov nastup protiv Engleske logično je pod znakom pitanja, deset dana prije istorijske utakmice.

Jovetić je povrijedio list na nozi na posljednjem treningu Sitija pred meč sa Bajernom, zbog čega ga nije bilo u protokolu u večerašnjem meču koji su Bavarci dobili sa 3:1. Nema detalja o njegovoj povredi i više će se znati danas (četvrtak).

As Sitija je zbog problema sa mišićem propustio početak sezone u novom klubu, utakmicu sa Njukaslom i gostovanje Kardifu.

Mnogo ozbiljnije djeluje situacija sa Mirkom Vučinićem, koji se uhvatio za zadnju ložu nakon jednog trka ka golu Galatasaraja u 25. minutu, i odmah je tražio da bude zamijenjen.

Takve povrede mišića obično uzrokuju pauzu, ostaje samo nada da kapiten Crne Gore nije povrijeđen ozbiljnije.

Povrede dva najbolja fudbalera, ili jednog od njih, vrlo su česta pojava uoči utakmica crnogorske reprezentacije.

Prošlog mjeseca u Poljskoj, Jovetić je otpao dan pred meč zbog obnovljene povrede mišića, dok je Vučinić istu utakmicu napustio u 20. minutu zbog jakog udarca u koljeno.

U junu protiv Ukrajine Jovetić je igrao samo 40 minuta, jer se nakon jednog trka uhvatio za zadnju ložu i tražio zamjenu, a selektor Branko Brnović od nervoze strgao sako kraj klupe za rezerve.

Oktobra prošle godine Vučinić zbog prehlade nije počeo meč protiv Ukrajine u Kijevu, igrao je samo posljednjih pet minuta, a bio je pošteđen i minutaže u San Marinu.

Tako su dva fudbalera po kojima se prepoznaje crnogorska reprezentacija zajedno počeli i završili samo tri od dosadašnjih osam mečeva u ovim kvalifikacijama, protiv Poljske i Engleske u Podgorici, te Moldavije u Kišinjevu.

Još teže je bilo u prošlim kvalifikacijama, kada se Jovetić zbog teške povrede koljena priključio reprezentaciji tek u finišu ciklusa, odigrao dva meča i baraž duele sa Češkom, a Vučinić zbog povrede nije igrao protiv Engleske na Vembliju 2010. godine.

Tada je Crna Gora i bez najvećih zvijezda izvukla herojski bod na "Vembliju". Za sličan podvig ovoga puta će trebati makar jedan od njih.

Bonus video: