Poznat sastav za Rumuniju, Baša nije ni otputovao

"Sokoli" su danas oko podne doputovali u Kluž, a danas u 19 časova odradiće posljednji trening pred meč. Povrijeđeni Baša nije bio među putnicima
0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.09.2016. 15:29h

Defanzivac crnogorske reprezentacije Marko Baša nije ni otputovao u Kluž, na prvu utakmicu kvalifikacija, pošto noć ranije na treningu nije prošao finalni test povrede stopala.

Crnogorska reprezentacije tako će biti oslabljena protiv Rumunije, u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (nedjelja, 20.45).

Selektor Ljubiša Tumbaković kazao je juče novinarima da vjeruje da će Baša moći da zaigra, nakon što je izdržao trening u srijedu. To se, međutim, nije dogodilo...

Odsustvo iskusnog štopera biće veliki hendikep za već oslabljenu crnogorsku reprezentaciju. Tumbaković ne računa na povrijeđenog (i suspendovanog) kapitena Mirka Vučinića, kao i na golmana Vukašina Poleksića. Neposredno pred okupljanje otpao je desni bek Filip Stojković, dok je štoper Esteban Saveljić otkazao dolazak.

Bez Baše, Tumbaković je juče treningu isprobao postavu koja bi mogla da počne utakmicu na Kluž areni, u nedjelju 20.45.

Mjestu na gol-crti najbliži je Mladen Božović, Adam Marušić bi trebalo da počne na poziciji desnog beka, Stefan Savić i Marko Simić igraće ne poziciji štopera, dok je pozicija lijevog beka rezervisana za Žarka Tomaševića.

U veznom redu, Tumbaković će se sve su prilike odlučiti na Nikolu Vukčevića, Nemanju Nikolića, Marka Bakića, te po desnoj strani Vladimira Rodića, a u napadu na Stevana Jovetića i Fatosa Bećiraja.

"Sokoli" su danas oko podne doputovali u Kluž, a danas u 19 časova odradiće posljednji trening pred meč. Ne, međutim, na Kluž areni, na kojoj neće trenirati ni domaćin. Razlog je loša travnata podloga, kako bi teren u što boljem stanju bio za utakmicu.

Bonus video: