Prandeli: Siguran sam da će Jovetić u Interu ponovo biti veliki igrač

1 komentar(a)
Prandeli i Jovetić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Prandeli i Jovetić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.08.2015. 13:14h

Ćezare Prandeli je dvije godine trenirao Stevana Jovetića u Fiorentini, od 2008. do 2010. godine. Bivši selektor "azura", zato, odlično poznaje mogućnosti crnogorskog reprezentativca...

"Inter je napravio veliki posao dovođenjem Jovetića. To je sigurno", izjavio je Prandeli u intervjuu za "Korijere delo sport".

"Stevan je veliki napadač, trenutno jedan od najboljih. Trenirao sam ga kada je stigao u Italiju, kada je imao samo 18 godina. Radi se o veoma vaspitanom momku i punom poštovanja. Ne sumnjam da danas ima velike motive, jer ga poznajem i znam da u sebi gori od želje da ponovo bude važan igrač, kao što je bio prije odlaska u Mančester siti", dodaje Prandeli.

Bivši selektor Italije kaže da je činjenica što je još kao mlad nosio kapitensku traku u Partizanu uticala da Stevan vrlo brzo sazri kao igrač.

"Još tada se vidjelo da je odličan, vidjelo se da ima nešto posebno", kaže Prandeli.

Ni Prandeliju nije jasno šta se sa Stevanom dogodilo u periodu igranja za Siti.

"Teško je to komentarisati izvana. Stevan je imao problema sa povredama, a nije se ni adaptirao na novu sredinu. Nažalost, takve stvari se dešavaju i najboljima", kaže Prandeli.

Bivši trener Fiorentine ne želi da daje savjete kolegi iz Intera.

"Manćini je veliki trener. To je ono što je potrebno Interu u ovom trenutku. Po meni, Inter i Stevan su se našli u pravom trenutku. Siguran sam da u Interu može ponovo da bude veliki igrač".

Prandeli je Jovetića koristio kao drugog napadača ili kao spoljneg lijevog u formaciji 4-3-3.

"Ali, Jovetić je moderan napadač, koji sve zna da radi. Gdje će igrati, odlučiće Manćini, kome, svakako, nijesu potrebno moji savjeti. U svakom slučaju, Stevan može da igra na više pozicija u napadu, a vidio sam da je u Premijer ligi igrao i kao prvi napadač, pošto je dodao koji kilogram mišićne mase, pa je fizički jači u odnosu na period kada je došao u Italiju".

Prandeli dodaje da je sada najvažnije da Jovetić "bude zdrav i da osjeća povjerenje ljudi oko njega".

"Mislim da će u Interu imati sve to. Povratak u Italiju, u ligu koju poznaje, za njega će, bez dileme, biti prednost na psihološkom planu. Stevan je šampion. Mnogi šampioni tokom karijere imaju povrede i uvijek prebrode te teške trenutke. To će uraditi i Stevan...im budem u prilici, pozvaću ga da mu poželim sreću i da mu kažem da je dolazak u Inter bio pravi potez", zaključio je Prandeli.

Frej: Stevan ima veliki motiv da se iskupi za prethodne dvije sezone

O Stevanovom dolasku u Inter govorio je i bivši saigrač iz Fiorentine, golman Sebastijan Frej.

"Drago mi je što se vratio u Seriju A, Stevan ima veliki motiv da se iskupi za prethodne dvije sezone. U Interu će imati više prostora u odnosu na Mančester siti i siguran sam da će se vratiti na nivo iz Fiorentine kako bi potvrdio status "top igrača". rekao je Frej za Tutosport.

Bonus video: