Prandeli: Utakmicom sa Argentinom da ukažemo čast papi

"Bilo bi veličanstveno da se prvo obje ekipe sastanu sa papom, pa da poslije u zajedničkom autobusu odu na stadion i odigraju utakmicu", rekao je Prandeli italijanskim medijima
0 komentar(a)
Prandeli, Foto: Beta/AP
Prandeli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.03.2013. 19:59h

Selektor reprezentacije Italije Ćezare Prandeli rekao je danas da bi bilo lijepo da se organizuje prijateljska utakmica protiv Argentine, čime bi fudbaleri te dvije selekcije ukazali čast novoizabranom papi Franju.

"Volio bih da možemo da organizujemo utakmicu s Argentinom. Ne samo što bi se susrela dva velika tima, već bismo mogli i da odamo počast papi. Bilo bi veličanstveno da se prvo obje ekipe sastanu sa papom, pa da poslije u zajedničkom autobusu odu na stadion i odigraju utakmicu", rekao je Prandeli italijanskim medijima.

Papa Franja je nedavno izabran na to mjesto, a po nacionalnosti Argentinac.

Prandeli je brifing sa novinarima iskoristio i da pohvali napadača svoje reprezentacije Marija Balotelija.

"Kada se radi o talentu poput ovog, potrebno je imati strpljenja. Ovo je pravi momenat za Balotelija. Moram da ga pohvalim zbog njegovog opuštenog pristupa, samopouzdanja i, svakako, kvaliteta", rekao je Prandeli italijanskim novinarima.

Baloteli je u utorak bio dvostruki strijelac u pobjedi svog nacionalnog tima nad Maltom sa 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: