Pranjić tri godine u Sportingu

"Imao sam ponude iz nekoliko različitih zemalja, ali dopala mi se ideja o transferu u Portugalu", istakao reprezentativac Hrvatske
0 komentar(a)
Danijel Pranjić, Foto: Reuters
Danijel Pranjić, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2012. 20:39h

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić nije imao nikakvih problema da pronađe novi angažman nakon što je uprava Bajern Minhena odlučio da mu ne ponudi novi ugovor i omogućila mu da ide kao slobodan igrač.

U posljednjih desetak dana Pranjić je bio povezivan sa nekoliko klubova iz Premijer lige, ali se na kraju odlučio da karijeru nastavi u Portugalu.

Potpisao je trogodišnji ugovor sa Sportingom iz Lisabona, a stavljena je klauzula da je obeštećenje za prijevremeni odlazak u drugu sredinu 15 miliona eura.

"Imao sam ponude iz nekoliko različitih zemalja, ali dopala mi se ideja o transferu u Portugalu. Sporting je ambiciozan klub i pokušaću da osvojim još nekoliko trofeja u karijeri”, rekao je Pranjić nakon potpisa ugovora.

On je stigao u Bajern Minhen 2009. godine iz holandskog Herenvena, ali nije opravdao očekivanja navijača i rukovodstva bavarskog giganata. Većinu mečeva počeo je sa klupe.

Bonus video: