Pravedan ishod u meču bez ljepote

0 komentar(a)
Sutjeska - Mladost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sutjeska - Mladost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.11.2014. 23:02h

U utakmici za zaborav fudbaleri Sutjeske i Mladosti podijelili su bodove, što je prema prikazanom na terenu i najpravedni ishod meča, koji ničim nije opravdao epitet derbija. Naime, osim požrtvovane i borbene igre oba rivala, pravih šansi i uzbuđenja gotovo nije ni nije bilo.

Rastrzana igra između dva šesnesterca nije mogla zadovoljiti ukuse publike, ali svakako jeste gosta, koji je kraj Bistrice došao po bod i na kraju ga osvojio, čime je tim sa Starog aerodroma produžio pozitivnu seriju na 10 mečeva bez poraza.

Od prvog minuta Sutjeska je imala terensku inicijativu, međutim, prave ideje u završnici nije bilo, s obzirom na to da je Vujović u dva navrata, tačnije u 20. i 24. minutu, udarcima iz daljine pokušao da promijeni početni rezultat. Sa druge strane gosti su u 26. minutu odgovorili topovskim udarcem Mirkovića, čiji je udarac prohujao pored stative Janjuševićevog gola.

U 34. minutu nakon dubinske lopte Đalca, Milić je umalo iz peterca postigao pogodak. Na isteku regularnog dijela prvog poluvremena u kaznenom prostoru Mladosti suviše su oklijevali Masato i Vujović, a potom i Stefanović zbog čega je prilika otišla u nepovrat.

"Dali smo sve od sebe da osvojimo tri boda. Gosti su odigrali dobro taktički. Ipak, glavu gore idemo dalje. Već u srijedu očekuje nas novi meč u Kupu. Raspored je naporan, nastojaćemo do kraja polusezone da ostvarimo dobre rezultate, pojačamo nivo igre i zadržimo se u vrhu", kratko je istakao Vlado Jeknić.

Nakon odmora, ista meta - isto odstojanje. Dva pokušaja domaćih fudbalera, uz dobru markaciju gostiju, obilježili su nastavak susreta. U 72. minutu najbolji strilac lige Goran Vujović izveo je slobodan udarac sa lijeve strane, međutim, lopta je završila u naručju Radulovića.

Nedugo zatim Igumanović je imao sličan pokušaj, ali sa suprotne strane. Kao tokom većeg dijela meča Sutjeska je imala inicijativu, ali daleko od toga da je bilo prave opasnosti po gol nekadašnjeg čuvara mreže Sutjeske Milete Radulovica…

"Uslovi za igru bili su teški zbog klizave podloge. Oba rivala željela su maksimum. Ni mi ni Sutjeska nismo prikazali dopadljivu igru, upravo iz tog razloga ovo je i najpravedni rezultat. No, zadovoljni smo sa ostvarenim, posebno kada se zna da smo gostovali dvostrukom uzastopnom šampionu i pred ovo kolo lideru. Po drugi put nam se dešava da nakon pauze derbi mečeve ne odigramo tehnički kvalitetno. Sigurno da ćemo poraditi na tome, ali u drugom dijelu sezone, jer do kraja jeseni nema odmora. Dakle, mi smo ekipa kojoj više odgovara ritam srijeda - subota, međutim biranja nema, takav je kalendar takmičenja", rekao je Aleksandar Nedović, strateg Mladosti.

Bonus video: