Predsjednik Arsenala: Božović je opravdao sva naša očekivanja

"Sjećam se dobro kako je Božović ranije radio u Rusiji. Zašto sam podržao njegovu kandidaturu za trenera? Zato što zna da izvuče maksimum iz ekipe", kazao predsjednik tulskog Arsenala Guram Adžoev za ruski "Sport".
2 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: Myslo.ru
Miodrag Božović, Foto: Myslo.ru
Ažurirano: 08.11.2017. 14:08h

Predsjednik Arsenala iz Tule Guram Adžoev kazao je da je trener Miodrag Božović-Grof opravdao sva očekivanja uprave kluba.

A kako i neće - ekipa koja je prošle sezone tek u baražu sačuvala status prvoligaša, trenutno je sedma na tabeli ruske Premijer lige, sa samo dva boda zaostatka za ekipama koje su u zoni plasmana u Evropu.

Nakon 16 odigranih kola (već je prošla polovina sezone), Grof ima "skalpove" velikana ruskog fudbala, Zenita i CSKA, koje je pobijedio sa po 1:0.

"Sjećam se dobro kako je Božović ranije radio u Rusiji. Zašto sam podržao njegovu kandidaturu za trenera? Zato što zna da izvuče maksimum iz ekipe", kazao je Adžoev za ruski "Sport".

Božović je imao puno uspjeha vodeći ruske klubove - bio je na čelu moskovskih velikana, Dinama i Lokomotive, ali je najveće uspjehe ostvario sa Rostovom, sa kojim je osvojio Kup Rusije, kao i sa Amkarom, sa kojim je izborio plasman na evropsku scenu.

Sa puno uspjeha vodio je i sada ugašenu FK Moskvu.

Sveukupno - Božović je rekorder u Rusiji po broju timova koje je vodio, kada su u pitanju inostrani treneri.

Osim Božovića, "reviziju" čelnika kluba nakon 16 kola prošao je i Luka Đorđević - napadač crnogorske reprezentacije najbolji je strijelac tima sa šest golova, a samo četvorica igrača iz Premijer lige Rusije su efikasnija od njega.

"Imali smo priliku da Đorđevića uzmemo na pozajmicu iz Zenita. Božović se složio sa nama. I jedan i drugi su opravdali naša očekivanja", dodao je Adžoev.

Bonus video: