Predsjednik Breše: Dajte Lotitu prokleti Skudeto kad ga toliko želi

"Lotito je uvjeren je da ima tim koji je nepobjediv i neka nastavi da živi sa tom idejom", rekao je prvi čovjek Breše
3445 pregleda 0 komentar(a)
Momenat sa meča Breše i Lacija, Foto: Beta/AP
Momenat sa meča Breše i Lacija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.03.2020. 16:42h

Italija je u haosu zbog pandemije koronavirusa, malo ko i misli na fudbal, ali i ima i onih koji potenciraju da se igrači vrate treninzima kako bi spremno dočekali eventualni nastavak Serije A.

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis je čak bio i zakazao početak priprema, ali se predomislio, a prvi čovjek Lacija Klaudio Lotito je taj koji je natjerao praktično kompletnu ligu da bude protiv njega.

Lotito, naime, zagovara to da treninzi počnu. Sada ga je napao Masimo Ćelino, predsjednik Breše, kluba iz Lombardije, regije koja je najviše pogođena virusom.

"Ako neko toliko želi taj Skudeto, dajte mu ga. Lotito je uvjeren je da ima tim koji je nepobjediv i neka nastavi da živi sa tom idejom. Ako nekom treba ova prokleta titula neka je uzme. I ne govorim to zato što je moja Breša posljednja na tabeli, mi smo tu zato što smo zaslužili da budemo na začelju", kaže Ćelino i dodao:

"I ja sam u jednom momentu razmišljao da vratim treninge u manjim grupama, sa dvojicom ili trojicom igrača. Da to bude desetak malih treninga..., ne da radimo sa fudbalskim trenerima, već sa kondicionim. Zvali smo ih, ali se niko nije javljao. Slali smo im i mejlove, ali onda se situacija zakomplikovala i nastao je čitav haos nakon čega smo prestali da mislimo o fudbalu”, pojasnio je Ćelino.

Juventus nakon 26 kola ima 63 boda, jedan više od Lacija...

"Ova je sezona gotova. Ne treba sad da mislimo o tome kada će fudbal da se nastavi, nego kako da preživimo. Treba da budemo realni, ako već pričamo o fudbalu da sve prebacimo za narednu sezonu. Ove se neće igrati više, možda pojedinci još ne shvataju šta se dešava. Ovo je kuga", ističe Ćelino za "Korijere delo sport".

Čelnici klubova sada se dogovaraju o tome kako će isplatiti igrače. Najbliže su odluci da fudbalerima plate budu manje za 30 odsto.

"Jedna trećina prvenstva je propala, jedna trećina plata bi trebalo da ostane neisplaćena. To je najlakši način da se situacija donekle ispravi".

Bonus video: