Predsjednik Partizana: U Srbiji se namješta; FSS: Vučelić skrnavi domaći fudbal

Vučelić je ranije rekao pojedinim beogradskim medijima da u Srbiji ima namještanja utakmica
3 komentar(a)
vučelić, Foto: Starsport
vučelić, Foto: Starsport
Ažurirano: 09.02.2018. 16:29h

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić najavio je danas da će podnijeti prijavu protiv predsjednika Partizana Milorada Vučelića.

"Vučelić je iznio teške optužbe koje svakako zahtjevaju reakciju svih nadležnih organa. Zbog toga u ime istine i regularnosti zahtjevam da Milorad Vučelić, poslije svega izrečenog, upozna policijske organe sa svojim saznanjima, nadam se i konkretnim dokazima", naveo je Binić u izjavi dostavljenoj Beti.

Vučelić je ranije rekao pojedinim beogradskim medijima da u Srbiji ima namještanja utakmica.

"Ima li namještanja u Srbiji? Ima, naravno da ima. Znate i sami kako će se završiti 50 posto utakmica, naročito u drugom dijelu sezone", rporučio je Vučelić, naglasivši kako je spreman da sarađuje sa pravosudnim tijelima u rješavanju akutnog problema.

"UEFA je prošle godine poslala pismo u kojem je označila osam klubova Superlige sumnjivim za namještanja. Nikada nije odustala od upozorenja. Ako Evropska kuća fudbala tako percipira, zašto ne bih i ja? Ako bi postojala nezavisna istraga, kao što je svojevremeno sprovedena u Italiji, pod uslovom da se moj iskaz ne pojavi u novinama, bio bih spreman pomoći svojim skromnim znanjem. Ne posjedujem nikakve dokaze, ponudio bih indikacije i ukazao na sumnjive mreže", rekao je Vučelić.

"Ja ću, kao osoba zadužena za regularnost ispred Izvršnog odbora podnijeti prijavu disciplinskim organima FSS-a jer prosto je neprihvatljivo i pravilnikom kažnjivo da neko iz samo njemu znanih pobuda skrnavi domaći fudbal", dodao je Binić

Bonus video: