Predsjednik Saveza o istočnoj tribini: Krenulo se s mrtve tačke, imaćemo solidan stadion

Ja sam za realne projekte - a valjda je realnije da se napravi jedna tribina, nego stadion od 30 miliona eura, kaže Savićević
4919 pregleda 6 komentar(a)
Mjesto predviđeno za izgradnju istočne tribine, Foto: Luka Zeković
Mjesto predviđeno za izgradnju istočne tribine, Foto: Luka Zeković

Stadion pod Goricom trebalo bi napokon da bude zatvorena cjelina - što će se dogoditi izgradnjom istočne tribine.

- Napokon se krenulo se s mrtve tačke - kaže Dejan Savićević, predsjednik FSCG.

- Željeli smo da se krene i prije sedam-osam mjeseci, kada je Fudbalski savez odlučio da pokloni idejno rješenje i glavni projekat. I čekali smo dva mjeseca odgovor iz Ministarstva finansija i onda nam je rečeno da nije po proceduri da se poklanja idejno rješenje, već da mora da se raspiše konkurs. Srećom, gradonačelnik Ivan Vuković je napravio inicijativu, što mi je drago, jer vidim da voli fudbal. I ja sam u toj komisiji, već sam dao neke primjedbe, da se malo poveća kapacitet i da tribina bude 100 odsto nadkrivena, a da se smanje neke druge stvari... I sigurno da ćemo u bliskoj budućnosti, ako ne 2020, onda sigurno 2021. godine krenuti u izgradnju - kaže Savićević, ističući da će Podgorica i Crna Gora dobiti solidan stadion.

- Solidan, jer ne može bit dobar sa onakvom sjevernom i južnom tribinom.

Izgradnja novog, nacionalnog stadiona, zasada nije na dnevnom redu...

- Je li vam realnije da se napravi jedna tribina, ili stadion koji košta od 25 do 30 miliona? Ja sam za realnije projekte. Rekao sam prije deset godina, da ako napravimo novi stadion od 20 hiljada mjesta, moguće da ćemo doći u situaciju da nećemo moći da ga napunimo.

Bonus video: