Prelazni rok počinje u četvrtak

Biće zanimljivo i kakve promjene će pretrpjeti novi šampion Budućnost, odnosno da li će Adrović, Radonjić, Bošković ili neki drugi fudbaler nastaviti karijeru u inostranstvu
11 komentar(a)
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.06.2012. 21:50h

Prvoligaši su na odmoru od prošle srijede, ali uprave crnogorskih klubova već mogu da kuju planove za narednu sezonu. Ljetnji prelazni rok u sezoni 2012/13. za igrače klubova svih stepena takmičenja počinje u četvrtak i trajaće do 4. avgusta 2012. godine.

Prelazni rok mogu da koriste:

1. Igrači svih uzrasta i kategorija klubova T-Com 1. CFL, Druge lige Crne Gore i igrači iz regija;

2. Igrači koji se ustupaju ili daju na dvojnu registraciju;

3. Igrači koji se vraćaju ili dolaze iz inostranstva;

4. Igrači kojima su ugovori istekli, kao i oni kojima ugovori ističu prvog dana prelaznog roka.

Svi fudbaleri moraju ispunjavati uslove definisane odredbama Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača FSCG. Registracija igrača mlađih kategorija (zaključno sa kategorijom omladinaca), vršiće se do 15. marta 2013. godine.

Domaći klubovi imaju, dakle, dovoljno vremena da isplaniraju šta im je neophodno za narednu sezonu, ali će zanimljivije biti šta će se desiti kada su odlasci u inostranstvo u pitanju...

A prava bomba se već desila - omladinski reprezentativac i dosadašnji biser Mogrena Luka Đorđević pojačava ruskog šampiona Zenit (sredinom ovog mjeseca počeće pripreme sa timom iz Sankt Peterburga), a postoje velike šanse da njegovim stopama krene i kapiten “žutih” Marko Bakić.

Za Bakića je već ”zagrizao” Partizan, a nezvanično se pominje da je vezista Budvana interesantan i Fiorentini.

Biće zanimljivo i kakve promjene će pretrpjeti novi šampion Budućnost, odnosno da li će Admir Adrović, Srđan Radonjić, Dragan Bošković ili neki drugi fudbaler podgoričkog tima nastaviti karijeru u inostranstvu.

Rudar još od ranije želi da “unovči” napadača Ivicu Jovanovića, a vjerovatno će biti aktuelni i odlasci sa Trešnjice. Iako je bilo puno najava, Zeta zimus nije realizovala inostrani transfer, pa je i lista potencijalno odlazećeg kadra praktično ista.

U prvom planu su Žarko Korać, Balša Božović, Miroslav Kaluđerović, Saša Ivanović..

Bonus video: