Prestrogo isključenje odredilo tok meča

Isključenjem našeg igrača nanijeta je materijalna šteta ekipi Petrovca, koja se kasnije manifestovala sa dva gola u mreži našeg tima
55 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2012. 18:50h

Nakon prvog meča polufinala Kupa u kojem su fudbaleri Petrovca doživjeli poraz u Pljevljima od Rudara 2:0, oglasio se predstavnik Petrovca Vojo Medigović, primjedbom na račun suđenja koje je nekadašnji osvajač ovog takmičenja unio u zvanični zapisnik po okončanju meča u Pljevljima.

"Želim da informišem sportsku, a prije svega fudbalsku javnost u Crnoj Gori oko svih dešavanja ne meču između Rudara i Petrovca, a koja su prije svega vezana za isključenje našeg igrača Nemanje Leverde u 37. minutu. Naime, nakon opravdano dosuđenog prvog žutog kartona od strane sudije Jovana Kaluđerovića, smatram da drugog kartona nije moralo da bude, a moju tvrdnju će posvjedočiti i isključeni igrač, kao i ljekar naše ekipe".

"Nakon ukazane pomoći naš fudbaler je prvo upitao glavnog arbitra da li mu dozvoljava da uđe u igru, a kada je dobio negativan odgovor jer se još nisu stekli uslovi za povratak na teren, sačekao je još desetak sekundi. Sa sigurnošću ne možemo da kažemo da li je arbitar Kaluđerović nakon drugog pitanja Leverde pokazao našem igraču rukom da uđe u igru, ali isto tako tvrdimo da mu je prilikom drugog zvanja verbalno dao pozitivan odgovor da može da uđe u igru. Zbog tog ulaska je zaradio drugi žuti karton".

"Smatramo da je upravo tim isključenjem našeg igrača nanijeta materijalna šteta ekipi Petrovca, koja se kasnije manifestovala sa dva gola u mreži našeg tima. Nismo još preuzeli konkretne korake i mjere, zvanični prigovor smo zapisali u zapisniku a vidjećemo kakve će nam akcije biti u narednom periodu. Iskreno, smatram da iako je Leverda mlad igrač, ne bi sebi dozvolio takav luksuz da zbog nepravovremenog ulaska u igru zaradi isključenje na meču", istakao je između ostalog predstavnik Petrovca u tom duelu, bivši delegat Vojo Medigović.

Bonus video: