Presuda Mandžukića, trofej za Atletiko

Nakon 1:1 u prvom meču na "Santjago Bernabeuu", Atletiko na svom "Visente Kalderonu" slavio sa 1:0, golom Marija Mandžukića
6 komentar(a)
Mandžukić, Foto: Beta/AP
Mandžukić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.08.2014. 22:36h

Atletiko Madrid osvojio je Superkup Španije, nakon pobjede na "Visente Kalderonu" nad gradskim rivalom Realom od 1:0 u revanšu utakmici.

Prije tri dana na "Santjago Bernabeuu", bilo je neriješeno 1:1.

Presuda je pala već u 2. minutu, kada se nakon fenomenalnog ispucavanja golmana Moje za loptu izborio Mario Mandžukić i sa ivice šesnaesterca pogodio ugao Ikera Kasiljasa za svoj prvi zvanični gol u dresu "kolćonerosa".

Real, koji je počeo bez Kristijana Ronalda (ostao na klupi) imao je dvije dobre šanse za izjednačenje u prvom poluvremenu, ali su promašili Bejl i Hames Rodriges.

Ronaldo je ušao u pauzi, ali je evropski šampion bio totalno nemoćan u drugom poluvremenu protiv disciplinovane vojske Dijega Simeonea.

Napadi Reala bili su jalovi, dok su "kolćonerosi" imali priliku da riješe sve mnogo prije kraja, ali je Raul Garsija početkom nastavka pogodio prečku.

U meču sa čak 10 žutih kartona isključen je trener Atletika Dijego Simeone, dok je u svlačionicu nekoliko minuta prije kraja, zbog dvije opomene, morao i vezista Reala Luka Modrić.

Atletiko se trijumfom u Superkupu makar djelimično osvetio Realu za bolan poraz u finalu Lige šampiona (4:1) u maju u Lisabonu.

Nova sezona u Primeri počinje sjutra, a Real i Barselona pokušaće da svrgnu Atletiko sa trona. Trebalo bi da se dogodio pravo čudo pa da se neki četvrti tim uključi u trku za titulu.

Bonus video: