Prijava protiv Radulovića zbog vrijeđanja Savićevića

U saopštenju se navodi da je Radulović u VIP loži prišao Savićeviću, kojem je, u prisustvu policijskih službenika, uputio više uvrjedljivih riječi
164 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2013. 15:44h

Uprava policije podnijeće prekršajnu prijavu protiv gazde Čelika Ranka Radulovića koji je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, narušavao javni red i mir tokom finalne utakmice Kupa i vrijeđao predsjednika FSCG Dejana Savićevića.

U saopštenju se kaže:

“Nakon što je Budućnost postigla gol, R.R. je, kako se sumnja, u VIP loži prišao predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejanu Savićeviću, kojem je, u prisustvu policijskih službenika, uputio više uvrjedljivih riječi”.

Navodio se da je Radulović time počinio prekršaj iz člana 7 stava 1 Zakona o javnom redu i miru, pa će protiv njega biti podnešena prekršajna prijava.

Policija je saopštila da će Područnom organu za prekršaje podnijeti prekršajnu prijavu i protiv E.T. (38) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz člalna 23, stava 1 tačke 2 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

“Nakon sudijske odluke u 75. minutu utakmice, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u VIP loži, što je, sumnja se, uticalo na narušavanje javnog reda i mira na zapadnoj tribini, kod prolaza „D“. Na tom mjestu su, za sada nepoznata lica, u pravcu VIP lože, u čijoj blizini se nalazio E.T, bacala polomljene stolice. E.T. je potom, kako se sumnja, u pravcu tih lica bacio kišobran. Polcijski službenici su pravovremenom reakcijom razdvojili dvije grupacije na zapadnoj tribini koji su imali namjeru da se sukobe. Time su spriječili dalje narušavanje javnog reda i mira, čime su obezbijeđeni uslovi za dalje nesmetano odvijanje utakmice”, kaže se u saopštenju.

Navodi se i da su policijski službenici su, osim ovih lica, do sada identifikovalii 20 lica koja su prisustvovala utakmici, a za koja se sumnja da su oštetila ili uništila inventar sportskog objekta, izazvala nered, ugrožavala bezbjednost drugih učesnika sportske manifestacije ili unosila u i koristila pirotehnička sredstva. Protiv tih lica će takođe biti podnijeta prekršajna prijava, shodno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

“Obje navijačke grupe su, tokom odigravanja utakmice, zapalili baklje na sjevernoj i južnoj tribini, kao i lomili stolice koje su potom ubacili na teren. Policijski službenici su, nakon završetka utakmice, spriječili narušavanje javnog reda i mira, kako na sportskom objektu, tunelu i službenim prostorijama, tako i na prostoru oko stadiona. Obezbijeđen je bezbjedan odlazak navijača iz Nikšića, a potom i izlazak i razlaz navijača iz Podgorice. Napominjemo da organizator sportske priredbe ni u jednom momentu, tokom odigravanja utakmice, nije od policijskih službenika tražio udaljavanje gledalaca sa tribina gradskog stadiona”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Galerija

Bonus video: