Priprema za Farane: Vukotić spremio kratak film sa meča sa Kazahstanom i pokazao igračima šta ne treba da rade

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra u Nikšiću (20 sati) dočekuje Farska Ostrva
1082 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Vukotić i Stefan Milić, Foto: FSCG
Miodrag Vukotić i Stefan Milić, Foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore želi sjutra u Nikšiću protiv Farskih Ostrva (20 sati) da ostvari prvu pobjedu u kvalifikacijama, a to će pokušati da uradit tako što će - ispraviti sopstvene greške.

Ekipa Miodraga Vukotića je u junu, u prvom kolu, šokirana pod Goricom od Kazahstana (2:1), čime su već na startu ozbiljno uzdrmane ambicije kada je u pitanju borba za visok plasman u grupi.

Vukotić je na konferenciji za novinare otkrio na koji način sprema ekipu da sjutra ne ponovi iste greške:

"Protiv Kazahstana smo izgubili planirane bodove, a trebalo je da utakmicu riješimo već u prvom poluvremenu, kada smo poveli 1:0 i promašili pet-šest stopostotnih šansi. Napravili smo film od pet minuta sa snimcima te utakmice i upozorio sam igrače da više ne smiju da ponavljaju neke stvari i nadam se da su toga svjesni", kazao je Vukotić.

Crna Gora je, objektivno, veliki favorit protiv Farskih Ostrva i bila bi senzacija da ne pobijedi. Ipak, Kazahstan upozorava...

"Gledali smo Farane protiv Kazahstanaca, kada su izgubili kod kuće, sigurno smo kvalitetniji od njih, ali ne smijemo nikog da potcijenimo. Moraju da se ispoštuju zadaci i ukoliko tako bude, pobjeda neće doći u pitanje", istakao je Vukotić.

Stefan Milić, kapiten Budućnosti, važan je adut crnogorskog tima u odbrani.

"Moramo mnogo bolje nego na startu kvalifikacija. Kvalitetniji smo od Farskih Ostrva, ali moramo to da dokažemo na terenu. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali ako budemo pravi i ispoštujemo zahtjeve stručnog štaba mislim da tri boda neće izostati", kazao je Milić.

Već za pet dana, nakon meča sa Faranima, Crnu Goru očekuje sasvim drugačija, ali i izazovnija utakmica - gostovanje Španiji, prvom favoritu grupe i jednoj od najboljih evropskih selekcija u tom uzrastu.

"Ne razmišljamo o Španiji. Prvo da pobijedimo Farska Ostrva, pa ćemo imati nekoliko dana da analiziramo Špance i dočekamo mirnije tu utakmicu", rekao je fudbaler Milić.

Bonus video: