Problemi za Štimca: Pobuna u svlačionici!

Hrvatski mediji su još ranije zamjerili Biliću na agresivnom stilu sa kojim je preuzeo reprezentaciju, jer time narušio familijarnu atmosferu u timu koju je ostavio njegov prethodnik, Slaven Bilić.
0 komentar(a)
Štimac, Foto: Beta/AP
Štimac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.09.2012. 17:51h

Hrvatska je uspješno startovala u kvalifikacijama za EP, osvojila je četiri boda u mečevima sa Makedonijom kod kuće i Belgijom na strani, ali se selektor Igor Štimac već nalazi u problemima, piše "Jutarnji list".

Prema navodima ovog dnevnika, atmosfera u taboru "vatrenih" zagrijana je do tačke ključanja zbog loših odnosa na relaciji selektor - fudbaleri.

Jedan od igrača sa kojima je Štimac ušao u sukob jeste defanzivac Lokomotive iz Moskve Vedran Ćorluka, koji je na dan utakmice rekao selektoru da ne može da igra zbog povrede, iako je noć prije toga bez problema odradio trening. To je toliko razbjesnjelo nasljednika Slavena Bilića na klupi Hrvatske da su, prema navodima zagrebačkog lista, u holu hotela "Konrad" u Briselu pale najprimitivnije psovke.

Ćorluka, međutim, nije jedini problem. Ognjen Vukojević je mjesto u timu morao da prepusti 18-godišnjem Josipu Radoševiću, Niko Kranjčar je daleko od prvih 11, kao i Eduardo da Silva, koji je tek četvrti napadač reprezentacije. Štimac je, takođe, javno zamjerio Ivanu Rakitiću da se "nije dovoljno zalagao protiv Makedonaca", dok prekaljeni Ivica Olić ne želi ulogu rezerviste.

"Vatromet taština, u svlačionici Hrvatske sprema se velika pobuna", navodi Jutarnji list.

Hrvatski mediji su još ranije zamjerili Štimcu na agresivnom stilu kojim je preuzeo reprezentaciju, jer je time narušio familijarnu atmosferu u sastavu koji je ostavio njegov prethodnik, Slaven Bilić.

"Dok je Bilić autoritet formirao na znanju i drugarstvu, stil vođenja Igora Štimca je autokratski", pisali su mediji.

Bonus video: