Promašili penal, pa spasavali glavu

Četa Brana Milačića odigrala je svoju karakterističnu utakmicu ove sezone - razigrano u prvom, ali očajno u drugom dijelu, zbog čega su gotovo dobijen meč umalo pretvorili u poraz
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2013. 15:29h

Mogren je u Tuzima, protiv posljednjeplasiranog tima na tabeli, upisao treći uzastopni remi, ali i prvi pravi kiks ove sezone. Jer, neriješeni rezultati sa Čelikom kod kuće i Mladosti u gostima ne mogu da se okarakterišu kao neuspjesi.

Budvani, ipak, nisu platili zbog ovog remija, čak su vodećem Čeliku prišli na jedan bod, iako su propustili priliku da budu prvi.

Četa Brana Milačića odigrala je svoju karakterističnu utakmicu ove sezone - razigrano i konkretno u prvom, ali očajno u drugom dijelu, zbog čega su gotovo dobijen meč umalo pretvorili u poraz.

Budvani su poveli, potom propustili dosta šansi, promašili čak i penal, da bi na kraju spasavali bod...

¨Potpuno sam nezadovoljan, djelovali smo bezbejno. Zabilježili smo treći uzastopni remi i lampica za uzbunu je upaljena. Bolje bi bilo da smo dva meča izgubili, a jedan dobili, nego što smo tri puta igrali neriješeno. Moraćemo mnogim stvarima da se pozabavimo. Dečić nas je nadigrao u većem dijelu utakmice i potpuno zasluženo stigao do boda", bio je iskren Milačić nakom meča.

Budvani su po običaju krenuli furiozno i poveli već u 9. minutu - Goran Vujović je proslijedio loptu do prezimenjaka Nikole, ovaj je izašao sam golmana Đokovića i lako pogodio mrežu.

Dečić je odmah nakon primljenog gola najavio da će imati šta da pokaže u napadu (dvije polušanse Vujačića), ali je Mogren nastavio da dominira. U 27. minutu dobru šansu imao je Goran Vujović, poslije dobrog centaršuta Pejovića, ali je šutirao pored gola.

Samo minut kasnije detalj koji je prelomio meč - Đoković je srušio Đurišića, sudija Dabanović pokazao na penal, ali je golman Dečića odbranio šut Gorana Vujovića sa bijele tačke!

Ispostavio se da je taj promašaj odredio dalji tok meča, jer Budvani do kraja nisu mogli da dođu do igre sa početka meča, a pitao se Dečić. Štoper Tuzana Milivoje Novović propustio je u 35. minutu dobru šansu za Dečić prije nego što je stiglo izjednačenje - veliku grešku Pejovića iskoristio je Vujačić da savlada Todorovića i baci u delirijum domaće navijače.

Mogren se na statu nastavka trznuo posljednji put, šansu je imao Đurišić, da bi sve ostalo bilo u znaku domaćina. Ređale su se šanse - Vujačić, Mihailović, Pepić i Lazarević nisu uspjeli da savladaju sjajnog golmana Todorovića.

Iako još nemaju pobjedu, Tuzani su ohrabreni.

"Rezultat je na kraju realan. Primili smo gol nakon greške posljednje linije, ali smo smogli snage da se vratimo i zasluženo izjednačimo. U nastavku je bilo šansi na obje strane, ali naše su bile bolje i šteta što nismo poveli", kazao je Fuad Krkanović, trener Dečića.

DEČIĆ - MOGREN 1:1

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 300. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Radulović (Podgorica) i Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Vujačić u 37. minutu za Dečić, N. Vujović u 9. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Đoković, Lekić (Dečić), Golubović (Mogren).

Dečić: Đoković 7, Popović 6,5, Novović 6,5 (Ramović), Lekić 6,5 (Kuč), Zlatičanin 7, Pepić 6,5, Vujačić 7, Ajković 6,5, Ljuljđuraj 6,5, Adžović 6 (Lazarević 6), Mihailović 7.

Mogren: Todorović 7, Radišić 6,5, Lagator 6,5, Kapisoda 6,5, Marković 6 (Kalezić), Đurišić 6 (Grbović), Burzanović 6,5, Pejović 5,5, G. Vujović 6 (Đuranović), Golubović 6,5, N. Vujović 7.

Bonus video: