Prosinečki: Igrali smo fenomenalno, zaslužili smo makar bod

Bosna i Hercegovina poslije četiri kola ima isto toliko bodova i nalazi se na petom mjestu u grupi J
1132 pregleda 0 komentar(a)
Prosinečki, Foto: Alessandro Di Marco/AP
Prosinečki, Foto: Alessandro Di Marco/AP

Selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki smatra da je njegova selekcija sinoć zaslužila makar bod protiv Italije u kvalifikacionom meču za odlazak ne Evropsko prvenstvo u fudbalu.

"Zmajevi" su sinoć u Torinu vodili 1:0 na poluvremenu golom Džeka, da bi "azuri" u drugom dijelu preko Insinjea i Veratija preokrenuli rezultat.

"Italija bila bolja u nastavku? Ja sam to vidio drugačije. Imali smo dvije stopostotne šanse u nastavku utakmice. Mislim da su momci igrali odlično. Vrlo teško će Insinje onakav gol dati ponovo. Očekivali smo da će nas Italijani stisnuti, ali smo i mi pali. Mislim da smo odigrali fenomenalno. Zaslužili smo barem bod, a mogli smo meč i ranije riješiti", rekao je poslije meča Prosinečki.

Junski ciklus završen je neuspješno - dva meča, dva poraza.

"Teško je sada bilo što govoriti. Mi smo, otkad sam tu, odigrali dosta dobrih utakmica. Onda je došla Finska koja je bila takva kakva jeste. Onda smo protiv jedne Italije odigrali fenomenalno. Mogli smo dati i taj drugi gol i onda bi bila druga priča. Sve u svemu, mislim da bi trebalo da budemo zadovoljni", optimističan je Prosinečki.

Bosna i Hercegovina poslije četiri kola ima isto toliko bodova i nalazi se na petom mjestu u grupi J.

Bonus video: