Prosinečki o Antiću: Mnogo smo prošli zajedno, ispalo je dobro što me nije doveo u Atletiko

„Vidiš što ti je fudbal i život. Da sam došao tada kod njega u Atletiko umjesto u Barselonu, možda Atletiko ne bi osvojio duplu krunu. Za Radomira je ispalo bolje da je došao Milinko Pantić, a ja otišao u Barsu”, kaže Robert Prosinečki
4837 pregleda 1 komentar(a)
Prosinečki i Antić iz perioda kada su sarađivali u Ovijedu, Foto: Marca.com
Prosinečki i Antić iz perioda kada su sarađivali u Ovijedu, Foto: Marca.com

Još jedna legenda jugoslovenskog fudbala je stala u red i pričala u dahu o Radomiru Antiću, treneru koji je juče preminuo u 71. godini.

Robert Prosinečki dobro pamti Antića iz vremena kada su sarađivali u Španiji.

„Vidiš što ti je fudbal i život. Da sam došao tada kod njega u Atletiko umjesto u Barselonu, možda Atletiko ne bi osvojio duplu krunu. Za Radomira je ispalo bolje da je došao Milinko Pantić, a ja otišao u Barsu. Neko je to tako zapisao. Volio je takve igrače, jakog prekida. Na tome je bazirao taktiku i detalje. Puno toga sam mu ja tako donio u Ovijedu. Zato me volio”, kaže Prosinečki za Mocart sport" i dodaje:

„Dočekao me u Realu, a kasnije smo bili u Ovijedu. Nakon silnih povreda je vjerovao u mene jer mi je povjerio ključeve sredine terena. Neću da krijem, bio je blagonaklon prema meni, znao je da me istrpi, mada je i njemu i meni ta sredina bila neobična".

„Ja sam praktično odrastao u Crvenoj zvezdi, tamo sam se formirao kao osoba. Zatim sam igrao za Real. On je partizanovac, a u CV-ju ima isto da je bio u Realu. Znate li što to znači? Da smo svaku utakmicu igrali pod ludačkim pritiskom - ili si pobijedio ili ne postojiš. Super nam je bila ta sezona u Ovijedu. Odigrali bismo remi i onda bismo se grlili u autobusu. To je za obojicu bilo nešto novo”, priča Prosinečki.

Ono što je uradio Antić teško može da se ponovi...

„Za sebe kažem da sam madridista. Dugo sam bio u Španiji, u Madridu. Znam koliko ga tamo cijene. Još sinoć sam vidio sjajnu naslovnicu Marce i onaj naslov: „Volimo te”. To je Radomir zaslužio. Ne poznajem nikoga osim njega ko je vodio Real, Barsu i Atletiko. Ostavio je iza sebe toliko toga. Teško da će to neko s ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog duple krune s Atletikom”, kaže Prosinečki.

Bonus video: