Prosinečki: O pojačanjima tek nakon odlazaka

"Želimo da zadržimo gro igrača koji su iznijeli veći deo tereta ovog proljeća. Svim sredstvima se borimo da Duško Tošić i Darko Lazović ostanu sa nama"
7 komentar(a)
prosinečki, Foto: Reuters
prosinečki, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2012. 13:35h

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da će u roku od dva dana objaviti koji igrači mogu da napuste klub i da će tek na osnovu odlazaka moći da kaže više o pojačanjima.

Portparol crveno-bijelih Marko Nikolovski dodao je da ovog ljeta neće biti klasične transfer liste, odnosno igrača koji mogu slobodno da odu, već će klub moći da napuste samo uz propisano obeštećenje.

"Želimo da zadržimo gro igrača koji su iznijeli veći deo tereta ovog proljeća. Svim sredstvima se borimo da Duško Tošić i Darko Lazović ostanu sa nama. Što se tiče dolazaka trudićemo se da radimo tiše nego inače, jer ako se sazna koga želimo može neki drugi klub da se umiješa", rekao je Prosinečki danas novinarima na stadionu Zvezde.

Na pitanje novinara da li će klub imati dovoljno novca da dovede željene igrače, Prosinečki je kazao da se svi "maksimalno trude da omoguće dolazak najboljih" u Crvenu zvezdu.

On je naveo da je napadač iz Australije Eli Babalj jedan od igrača kog Crvena zvezda želi da dovede, kao i da u stručnom štabu razmišljaju o dolasku kvalitetnog ofanzivnog fudbalera.

"O pozicijama ćemo moći da pričamo tek kada budemo znali ko odlazi", naveo je Prosinečki.

Igrači Crvene zvezde prošlog petka su odbili da treniraju zbog neisplaćenih zarada, a njihov trener je ocijenio da su oni štrajkom želeli da pokažu jedinstvo.

"Od igrača stalno tražimo da pokažu karakter. Oni su štrajkom željeli da pokažu da su zajednica i da dišu zajedno. Nije jednostavno kada dodje do takvih problema, ali vjerujem da će se na kraju naći kompromis. Svi u klubu rade da Zvezdi bude bolje", ocenio je Prosinečki.

Prije nekoliko dana u pojedinim beogradskim medijima pojavila se informacija da je španski Viljareal zainteresovan za trenera Zvezde, ali je on rekao da nijednog trenutka nije razmišljao o odlasku.

"Imam ugovor još godinu dana i kao svi u klubu razmišljam o osvajanju titule prvaka Srbije. Imam podršku čelnika i to mi je najvažnije", rekao je Prosinečki.

Bonus video: