Prosinečki: Velika je stvar pobijediti Partizan u gostima

"Ulazak u finale je fenomenalan posao. Momci su pokazali veliki karakter. Do pobjede su došli kvalitetom i borbom, ali ima tu još mjesta za napredak", rekao je Prosinečki.
0 komentar(a)
Robert Prosinečki, Foto: Beta
Robert Prosinečki, Foto: Beta
Ažurirano: 11.04.2012. 21:19h

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da je pobjeda nad Partizanom u gostima "velika stvar", a svoje fudbalere je pohvalio zbog trijumfa u revanš meču polufinala Kupa.

"Odigrali smo jednu od boljih taktičkih i trkačkih utakmica. Velika je stvar pobijediti ovdje, na ovom stadionu", rekao je Prosinečki nakon pobjede od 2:0, kojom se tim plasirao u finale Kupa.

Zvezda je i u prvoj utakmici pobedila sa 2:0, a Partizan je večeras, kao i u prvom meču, imao više šansi.

"Partizan je imao koju šansu više u prvom poluvremenu, ali smo mi u drugom odigrali izvanredno i riješili utakmicu sa kontrom i polukontrom. Ulazak u finale je fenomenalan posao. Momci su pokazali veliki karakter. Do pobjede su došli kvalitetom i borbom, ali ima tu još mjesta za napredak", rekao je Prosinečki.

Protivnik Zvezde u finalu biće Borac iz Čačka, koji je danas u gostima pobijedio Vojvodinu.

"Borac je kvalitetan tim čim je pobijedio Vojvodinu. Bićemo spremni za finale. Moramo još da radimo da bismo došli do trofeja", rekao je Prosinečki.

Trener Partizana Avram Grant kazao je da je "efekat prve utakmice došao do izražaja", kao i da su njegovi igrači samo prvo poluvrijeme odigrali kako je zamišljeno.

"Zvezda je igrala dobro, ali je efekat prve utakmice doŠao do izražaja. Prvo poluvrijeme smo odigrali kako smo planirali. Imali smo dovoljno šansi za gol, ali smo ih promašivali, kao i u prvom meču", rekao je Grant.

"Morali smo da postignemo gol u prvom poluvremenu, ali nismo uspjeli, pa je u drugom bilo komplikovanije. Bilo je teško juriti 2:0. Sada nam ostaje prvenstvo", rekao je Izraelac.

Bonus video: