Prošla je decenija: Kako se jedan kiparski tim proveo kraj Bistrice...

Petrovac, osvajač Kupa Crne Gore 2009, igrao je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv kiparskog Anortozisa, ekipe koja je samo sezonu ranije igrala grupnu fazu Lige šampiona
4018 pregleda 0 komentar(a)
Luka Rotković slavi gol protiv Anortozisa, Foto: Savo Prelević
Luka Rotković slavi gol protiv Anortozisa, Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Sutjeske u utorak će dočekati APOEL u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tri puta su se crnogorski timovi u Evropi sastajali protiv ekipa sa Kipra, a prije tačno deceniju dogodilo se i ogromno iznenađenje.

Petrovac, osvajač Kupa Crne Gore 2009, igrao je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv kiparskog Anortozisa, ekipe koja je samo sezonu ranije igrala grupnu fazu Lige šampiona.

Nakon 2:1 za Kiprane u Larnaki, u revanšu kraj Bistrice dogodilo se čudo nad čudima - Petrovčani su u regularnom toku anulirali zaostatak sa Kipra, iako su gosti promašili i penal, otišlo se u produžetke u kojima je Luka Rotković pogodio za 3:1 i veliko slavlje.

Pamti se šok legendarnog grčkog kapitena Trajanosa Delasa, tada igrača Anortozisa, pamti se i smjena trenera, odmah po završetku meča, te „doček” koji su navijači priredili igračima i stručnom štabu po dolasku na Kipar.

Mnogo manje uspjeha u sudaru sa timovima sa Kipra imali su Rudar i Budućnost, koji su eliminisani od Omonije - 2007, odnosno 2014. godine.

Bonus video: