Protiv Đokovića se osjećate kao amater, on nema slabosti

Hase je u karijeri osvojio dvije ATP titule i zaradio više od sedam miliona dolara. Protiv Đokovića sastao se tri puta i svaki put je poražen
1907 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: AP
Đoković, Foto: AP

Vječita teniska polemika - ko je najbolji svih vremena, ili ko je najveći od velike trojke - trajaće dugo i biće, čini se, isključivo subjektivno mišljenje.

Holandski teniser Robin Hase označio je Novaka Đokovića kao igrača protiv kojeg je najteže igrati.

“Najteže je igrati protiv Đokovića. Bez ikakve sumnje. Protiv njega se osjećate kao amater. Nikada nisam bio ni blizu seta u duelima sa njim. On nema slabosti. Protiv ostalih sam osjetio u pojedinim momentima da mogu da im zaprijetim, ali protiv njega nisam imao pojma šta da radim”, rekao je Hase.

Hase je u karijeri osvojio dvije ATP titule i zaradio više od sedam miliona dolara. Protiv Đokovića sastao se tri puta i svaki put je poražen.

Upitan šta će se sa tenisom desiti kada se povuku Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, holandski teniser je odgovorio:

“Rekao bih da odgovor leži u prošlosti. Isto su se ljudi pitali kada su se Agasi i Sampras povlačili, kao i Borg i Lendl. Ne mislim da je tenis u problemu. Nijedan igrač ne može da bude veći od sporta. Tu je nova generacija, oni su pobjeđivali najbolje, što je dobar znak".

Bonus video: