Prva pobjeda Budućnosti: Novajlija Mijić srušio Iskru

Iskra - Budućnost 0:1, presudio Miloš Mijić u 75. minutu. U subotu i nedjelju ostali mečevi 1. kola
190 pregleda 4 komentar(a)
FK Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.08.2018. 17:38h

Krenula je Crnogorska fudbalska liga, nakon sumornog ljeta na evropskoj sceni, gdje su naši klubovi dali samo dva gola na 10 utakmica, naravno bez pobjede.

Izgledalo je da će u sličnom "golgeterskom ritmu" početi i domaće prvenstvo, duel Iskre i Budućnosti u Danilovgradu putovao je ka 0:0, a onda se 15 minuta prije kraja ukazao novajlija u redovima gostiju, Miloš Mijić, i preciznim udarcem sa 15-ak metara donio Podgoričanima prvu pobjedu ove sezone.

Izabranici Zorana Govedarice su uz mnogo muke stigli do trijumfa, po neravnom terenu u Danilovgradu, protiv solidnog domaćina, predvođenog nekadašnjom zvijezdom crnogorskog fudbala Igorom Burzanovićem.

Još jedan novajlija u redovima gostiju, Draško Božović, nosio je loptu po centrali u tom 75. minutu, pokušao je da uputi pas na lijevu stranu, a lopta se od noge štopera domaćih Drinčića srećno odbila do Mijića, koji nije pogiješio - jačom, lijevom nogom, poslao je loptu ispod golmana Blažića.

Zaslužila je Budućnost pobjedu, imala je više udaraca na gol od domaćina (devet, naspram dva), više izrazitih šansi, ali je imala i mnogo "rupa" u igri, dominirala je samo sporadično.

"U dobrom dijelu sam zadovoljan igrom, jer je teren bio u jako lošem stanju, a tek vremenski uslovi... Promašili dosta, ali smo profesionalno odradili posao. Nadam se da ćemo rasti kao tim kako se bude odvijalo prvenstvo", kazao je Govedarica, koji je dan uoči starta prvenstva istakao da je cilj titula, te da bi bila laž ako bi rekao bilo šta drugo.

Volej Vlaisavljevića sa lijeve strane u 6. minutu završio je u spoljnjem dijelu mreže, što je bila najava dobrog početka gostiju.

Nije se, međutim, Budućnost zadržala previše na protivničkoj polovini, a prvu priliku u 19. minutu imala je i Iskra - Šahman je ostao potpuno sam na ivici šesnaesterca, imao je vremena i da se namjesti, ali je pucao pravo u Mijatovića.

Burzanović je u 30. minutu pogodio stativu iz kornera za domaće, a Budućnost je mogla do vođstva pet minuta kasnije, kada je Drinčić izblokirao Mirkovića, koji je bio u zicer-šansi.

Slobodan udarac veziste gostiju Mijića prohujao je pored stative u finišu prvog dijela, baš kao i udarac drugog veziste, Mirkovića, čim je počeo nastavak sa preko 20 metara.

Najveću šansu na utakmici Podgoričani su imali u 55. minutu, kada je najveće pojačanje, Igor Ivanović, ostao sam na sedam metara poslije akcije Vlaisavljevića, ali je nonšalantno i mekano maltene dodao loptu golmanu Blažiću.

Uslijedilo je zatije, period bez većih uzbuđenja, činilo se da će se Iskra odbraniti, a taman kada se trener gostiju Govedarica spremao da uvede tandem napadača, Raičevića i Sekulića, stigao je gol...

"Nismo zaslužili da izgubimo, isprsili smo se Budućnosti. Ne treba zanemariti ni činjenicu da smo igrali bez prvog napadača Miloševića, a bez njega nismo imali pravu dubinu u napadu, kojom bismo odgovorili na na snagu Budućnosti u posljednjoj liniji. Utakmica je imala dobar intenzitet, s obzirom na vremenske uslove", kazao je trener Iskre Aleksandar Nedović.

Gosti su u finišu tražili penal, nakon starta Ivanovića nad Karaklajićem, ali sve što su dobili bilo je isključenje jednog od pomoćnika, Srđana Nikića.

"Ne bih ništa komentarisao, po reakciji igrača rekao bih da je bio penal, ali neka procijene oni koji treba do da rade", istakao je Nedović.

Sjutra i preksjutra igraju se preostali mečevi 1. kola, a sastaju se OFK Titograd - Rudar, Zeta - Petrovac i Grbalj - Lovćen (subota), kao i Sutjeska - Mornar (nedjelja).

ISKRA - BUDUĆNOST 0:1

Danilovgrad - Stadion "Braća Velašević". Gledalaca: 300. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Strijelac: Mijić u 75. minutu. Žuti kartoni: Đuričković, Vorotović, Karaklajić (Iskra), Adžić, Sekulić (Budućnost).

Iskra: Blažić, Jovanović, Lakić, Drinčić, Pejović, Marković (81. Milačić), Šahman, Vorotović (71. Zvrko), Đuričković, Burzanović, Karaklajić (87. Kumburović).

Budućnost: Mijatović, Milić, Korea, Adžić, Roganović, Mirković, Božović (81. Raičević), Mijić, Vlaisavljević (86. Tučević), Ivanović, Perović (77. Sekulić).

Bonus video: