Prvi poraz Atletika, Barseloni samo bod u Pamploni, Real bolji od Malage

U posljednjoj utakmici današnjeg programa Primere, Espanjol je svim silama nastojao da prekine "post", a do uspjeha je došao autogolom golmana Atletika
3 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2013. 22:26h

Nakon osam uzastopnih pobjeda, Atletiko se prvi put okliznuo u ovoj sezoni - dojučerašnji lider je u gostima poražen od Espanjola sa 1:0, .

Atletiko je do večeras bio jedini tim Primere s maksimalnim učinkom, a nije iskoristio neočekivani remi Barselone u Pamploni, pa je ostao drugoplasirani na tabeli sa bodom zaostatka za aktuelnim šampionom.

U posljednjoj utakmici današnjeg programa Primere, domaćin je svim silama nastojao da prekine "post", a do uspjeha je došao autogolom protivničkog golmana.

Belgijski reprezentativac Tibo Kurtoa je prilikom intervencije nespretno u raskoraku zakačio loptu i poslao u sopstvenu mrežu, što je na radost domaćih navijača bio i konačan rezultat susreta.

Barselona nije mogla više od remija bez golova u Pamploni protiv Osasune, što je prvi kiks aktuelnog španskog prvaka nakon devet kola Primere.

Katalonci su odigrali najslabiju utakmicu ove sezone, a Nejmar, Pedro i Fabregas bili su nemoćni pred mrežom golmana Fernandeza.

Nije pomogao ni roviti Lionel Mesi, koji je ušao u igru u 68. minutu zamijenivši Ćavija, pa je autsajder na kraju neočekivano došao do velikog boda.

Real Madrid je s prilično kod kuće savladao Malagu (2:0) i sa utakmicom više ostao blizu vodećih Barselone i gradskog rivala Atletika.

Valensija je kod kuće izgubila od Sosijedada sa 2:1, a ovim porazom, četvrtim ove sezone, tim srpskog stručnjaka Miroslava Đukića umanjio je šanse da se približi gornjem dijelu tabele.

Gosti iz San Sebastijana umjeli su da kazne greške i propuste domaćina, pa su iz kontranapada postigli golove za zasluženi trijumf

Rezultati

Valensija - Sosijedad 1:2

Pabon 90+3 - Grizman 41, Gutijerez 59.

Real Madrid - Malaga 2:0

Di Marija 46, Ronaldo (p) 90+1.

Osasuna - Barselona 0:0

Espanjol - Atletiko Madrid 1:0

Kurtoa (autogol) 54.

Sjutra

Granada - Hetafe

Almerija - Rajo Valjekano

Betis - Elće

Valjadolid - Sevilja

Ponedjeljak

Selta - Levante

Atletik Bilbao - Viljareal

Tabela: Barselona 25 bodova, Atletiko Madrid 24, Real Madrid 22, Viljareal 17, Espanjol 14, Hetafe, Atletik Bilbao i Valensija po 13, itd.

Galerija

Bonus video: