Prvijenac Asmira Kajevića u Švajcarskoj

"Proveo sam četiri i po godine u Borči, a jasno je da je ova liga na puno većem nivou i vjerujem da će mi Cirih biti jako dobra odskočna daska u karijeri", kazao je Kajević.
54 pregleda 0 komentar(a)
Asmir Kajević, Foto: Reuters
Asmir Kajević, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2012. 08:33h

Mladi reprezentativac Crne Gore Asmir Kajević osjetio je trenutke slavlja nakon neugodne povrede mišića koja ga je zadesila po dolasku u Švajcarsku. Vezista Ciriha je u 61. minutu ovjerio pobjedu svog tima protiv Lozane (2:0), što mu je bio prvijenac u dresu švajcarskog prvoligaša. Kajević je time na najbolji način iskoristio činjenicu da je prvi put bio starter u novom timu, a prethodno je dobio šansu na mečevima protiv Siona i Lucerna (po desetak minuta).

"Sigurno da je ovo bitan momenat za mene, vratio sam se na teren nakon povrede i gol će mi puno značiti za samopouzdanje. Nadam se da ću dodatno napredovati u fizičkom pogledu, te da će uz dobar rad sve doći na svoje mjesto", rekao je Kajević za „Vijesti”.

Bivši vezista Borče, koji je u januaru stigao u Cirih, spreman je da opravda očekivanja svog novog tima... Kajević se prethodno preporučio dobrim partijama u dresu beogradskog tima, ali je svjestan da ga u Švajcarskoj čeka neuporedivo teži zadatak.

"Proveo sam četiri i po godine u Borči, a jasno je da je ova liga na puno većem nivou i vjerujem da će mi Cirih biti jako dobra odskočna daska u karijeri. Kvalitet, naravno, nije kao u pet najjačih evropskih liga, već stepenik niže. Ima puno mladih igrača, a liga je propraćena na pravi način", dodao je 22-godišnji Rožajac.

Prvijenac u dresu Ciriha preporučio je Kajevića za predstojeća iskušenja u švajcarskom prvenstvu...

"Sigurno je da ću u narednih nekoliko kola biti starter, a brzo slijedi pauza pa vjerujem da ću je iskoristiti da podignem nivo fizičke spreme. Vidjećemo kako će se odvijati situacija, zavisi naravno od trenera", rekao je Kajević.

Cirih je trenutno na diobi petog mjesta sa Servetom, a crnogorski internacionalac vjeruje da će krajnji domet njegovog tima biti makar za nijansu bolji.

"Ovdje 4. mjesto vodi na evropsku scenu, a mi trenutno zaostajemo tri boda za četvrtoplasiranim timom. Ostalo je još pet mečeva do kraja, jurićemo to mjesto koje donosi Evropu", zaključio je Kajević.

Bonus video: