Prvo ste trebali da kaznite vas iz FSCG

"Imate dobre plate, mnoge benefite, da ih sve ne nabrajamo, pa makar da ste bili ljudi, pa priznali svoje greške, ali vjerovatno ni ovog puta „niste imali dobar ugao"
57 pregleda 16 komentar(a)
Budućnost-Čelik, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Čelik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.05.2013. 19:33h

Povodom žestokih kazni izrečenih od Disciplinske komisije FSCG, oglasila se Uprava FK Čelika. U saopštenju nikšićkog kluba između ostalog se navodi:

"Svjedoci smo epohalnog otkrića Disciplinske i Takmičarske komisije FSCG. Konačno su otkrili glavnog krivca za sve probleme u crnogorskom fudbalu. Čestitamo gospodo, tako se to radi, svoje greške i propuste pripisali ste drugima, jer ste bili nesposobni da meč visokog rizika organizujete onako kako je trebalo. Vidjeli ste kako je prošle godine sve bilo veličanstveno, ne zbog naše pobjede, nego što je to bio istinski fudbalski praznik.

Ove godine, nažalost, slika je bila drugačija. Očigledno je da nekome smeta Čelik. Nek vam služi na čast! Zamislite taj scenario, kad Dabanović uoči početka meča upozorava: "Nemojte slučajno da se desi da neko ne uzme medalju".

Baš ta rečenica daje nam za pravo da sumnjamo da je scenario bio spreman i prije finala! Sada Kruščić može da podijeli medalje Dabanoviću i članovima Disciplinske i Takmičarske komisije, jer su oni glavni glumci. Pošto su nedorasli za Oskara, neka barem imaju medalju".

U saopštenju se ističe da bi fudbaleri izašli da prime medalju da nije bilo Dabanovićeve naredbe.

"Ko je organizovao finalnu utakmicu, da li mi ili FSCG!? Niste imali dovoljan broj policajaca i redara, a na to nam je baš čovjek iz Budućnosti skrenuo pažnju uoči utakmice, ali vi ste mislili da će se sve to završiti samo od sebe, e pa gospodo očito da je to bilo greška. Podsjećamo da je grupa „varvara“ sa Konika prvo vrijeđala upravu Budućnosti, a zatim i našu. Ako gospoda iz Budućnosti mogu da to trpe, to je zaista samo njihov problem. Članovi uprave Čelika su prvi napadnuti i morali su se braniti i tako će biti uvijek ako se slične situacije ponove.

Među kažnjenim nema nikog iz FSCG, a oni su trebali biti prvi na spisku kažnjenih, jer su oni organizovali utakmicu. Imate dobre plate, mnoge benefite, da ih sve ne nabrajamo, pa makar da ste bili ljudi, pa priznali svoje greške, ali vjerovatno ni ovog puta „niste imali dobar ugao".

Na sve ovosezonske greške i nepravde prema Čeliku vi "niste imali ugao". Da nije tragična, bila bi, recimo, smiješna i šestomjesečna kazna doktoru Zoranu Mrkiću. Čovjek ni mrava nije zgazio, a dobio je pola godine, nevjerovatno!

Pošto niste kaznili glavnog vinovnika i režisera, sada ga možete nagraditi recimo putem na SP u Brazil, neka ponese i kasetu sa finala da pokaže kako se sudi. Ne stidite se ničega, pa ni toga što ste nam činjenjem i nečinjenjem oteli prvenstvo i Kup. Kaznili ste najbolju navijačku grupu u Crnoj Gori, a ove što vam prave probleme i na klupskoj i na reprezentativnoj sceni, naravno, ne.

Ako mislite da ćete ovim kaznama razbiti navijačku grupu "FAP mašina", grdno se varate, mi idemo dalje, jer nas ne može zaustaviti šačica nemoralnih ljudi. Gospodo, i vaši poslušnici u crnom, borićemo se svim dozvoljenim sredstvima da nam sljedeće sezone ne radite ono što ste nam radili u ovoj. Imamo toliko snimljenog materijala o greškama na našu štetu i isti ćemo poslati Uefi, da vide kako se dijeli pravda u Crnoj Gori.

Mi smo jedina zemlja u okruženju koja nema Zajednicu prvoligaša, već smo sa nekoliko klubova razgovarali o formiranju iste, čime bismo ukinuli vašu samovolju. Čini mi se da je naša jedina greška što smo bez potrebe ušli u konflikt sa čelnim ljudima FSCG, kojima se i ovom prilikom izvinjavamo", stoji u saopštenju Čelika.

Bonus video: