PSŽ hoće Bekama, ali ne i Kapelo

“Mislim da bi jedino mogao učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu. Ali, imam još vremena da donesem odluku", kazao je Kapelo.
57 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Bekam, Foto: Reuters
Dejvid Bekam, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2011. 16:58h

Sportski direktor Pari Sen Žermena, Leonardo rekao je danas da taj klub želi Dejvida Bekama, i odbacio je tvrdnje da je ovaj fudbaler koji ima 36 godina previše star za igranje u francuskoj ligi.

Leonardo i Bekam su radili zajedno kada je Bekam prošle godine bio drugi put na pozajmici u Milanu, a funkcioner bi volio da ga dovede u PSŽ, koji je dobio bogate vlasnike i ove sezone je potrošio 82 miliona eura na pojačanja.

"Bekam je jedinstvena pojava u svijetu fudbala. Vrlo je srećan u Los Anđelesu trenutno. Sve je otvoreno. Njegova porodica će imati presudan uticaj na izbor", rekao je Leonardo.

Bekamov ugovor sa LA Galaksijem ističe ovog mjeseca. Leonardo je rekao da je imao kontakata sa njim i insistira da su igračeve noge dovoljno svježe da pomognu timu u lovu na domaću titulu.

"Da li ste ga vidjeli skoro kako igra? Poznajem ga jako dobro. Da ne može da igra na najvišem nivou, ne bi ni dolazio, nego bi prvi to rekao. Havijer Zaneti (Inter) ima 38 godina. Sve je u pristupu", rekao je Leonardo.

Sportski direktor PSŽ-a rekao je da "nije ni optimista ni pesimista" kada su u pitanju šanse da Bekam dođe i kazao je da igrač nije tražio nikakve garancije da će igrati.

"On je pametan igrač, nikad nikome to nije tražio", rekao je Leonardo.

Kapelo: Može samo na Olimpijadi

Fabio Kapelo, međutim, nije istog mišljenja kao Leonardo, iako je Bekam najavio da se nada pozivu u reprezentaciju, pogotovo od kada se vratio u dobru formu nakon oporavka od povrede Ahilove tetive. Na insistiranje engleskih novinara i pitanja da li u svojim planovima ima nekadašnjeg asa Mančester junajteda, Reala i Milana, selektor Engleske je uoči prijateljskog meča sa Švedskom jednostavno odgovorio “Ne”.

“Mislim da bi jedino mogao učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu. Ali, imam još vremena da donesem odluku", dodao je Kapelo.

Bekam (36) je posljednji put igrao za reprezentaciju Engleske u oktobru 2009. godine, pa mu se, tako, jedina nada da ponovo obuče reprezentativni dres ukazuje na Igrama u Londonu. To, naravno, ne bi bio engleski, već dres reprezentacije Velike Britanije.

Bekam je za Englesku odigrao 115 utakmica.

Bonus video: