PSŽ popustio, Nejmar ide na operaciju: Umalo došlo do raskida ugovora

Navodno je PSŽ bio protiv operacije, već za to da se povreda pokuša zaliječiti terapijom, kako bi se Nejmar vratio u kraćem roku
3 komentar(a)
Nejmar, Foto: AP
Nejmar, Foto: AP
Ažurirano: 28.02.2018. 20:09h

Pari sen Žermen je konačno potvrdio - Nejmar ide na operaciju stopala, nakon loma metatarzalne kosti na meču sa Olimpikom iz Marseja.

"Poslije tri dana pregleda, donijeta je odluka da je operacija rješenje. Nejmar će se do kraja sedmice operisati u Brazilu", navodi se u saopštenju.

Odluku je zajednički donijeli medicinski timovi francuskog kluba i brazilske reprezentacije.

Time je, kako javljaju brazilski mediji, spriječena "bruka", koja je prijetila da dovede do raskida ugovora između PSŽ-a i najskupljeg fudbalera svijeta.

Navodno je PSŽ bio protiv operacije, već za to da se povreda pokuša zaliječiti terapijom, kako bi se Nejmar vratio u kraćem roku.

Igrač i čelnici brazilske fudbalske federacije su, međutim, insistirali na operaciji, kako bi on bio spreman za Svjetsko prvenstvo, bez rizika da se povreda pogorša.

Brazilski mediji tvrde da je PSŽ imao mogućnost jednostranog raskida ugovora, ukoliko Nejmar ne prihvati odluku medicinskog osoblja, a samim tim i čelnika kluba.

Nejmar će, kako je ranije javljeno, biti van terena oko dva mjeseca. Za francusko prvenstvo i nije potreban, a i nije doveden zbog titule, ali su bez njega šanse da "sveci" nadoknade poraz 3:1 od Reala u Madridu, u osmini finala Lige šampiona, sada još manje.

Revanš u Parizu igra se 6. marta.

Bonus video: