Radojičić: Ovakva šansa se ne ukazuje svaki dan

"Ne želim da bilo koga zahvata euforija da će biti lako. Naprotiv, biće pakleno teško. Uvjeravam vas da ćemo dati maksimum i ništa drugo ne želim da obećam", jasan je Radojičić
75 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2013. 12:22h

Jednu od najvažnih, ako ne i najvažniju utakmicu u posljednjih sedam godina fudbaleri Sutjeske odigraće danas - srcem i snagom volje u grotlu

Bistrice nikšićki "plavo-bijeli" pokušaće da eliminišu Šerif, ekipu koja je uoči dvomeča sa crnogorskim predstavnikom važila za apsolutnog favorita. Međutim, da u fudbalu favoriti ne pobjeđuju uvijek na svojoj koži najbolje je osjetila moldavska "legija stranaca" u prvom meču, u kojem je Sutjeska bez straha od veličine protivnika dokazala da može da se nosi sa rivalom koji gaji ambicije da se domogne grupne faze Lige šampiona.

"Ubijeđen sam da nas očekuje teži meč nego u Tiraspolju. Moram da naglasim da smo u Moldaviji odigrali fantastičnih 90 minuta, parirali protivniku u svim segmentima igre i na kraju izvukli odličan rezultat, koji nam produžava nadu da možemo napraviti iznenađenje. Moramo biti disciplinovani, organizovani i konkretni pred golom protivnika, što nam je falilo u prvom meču, da bi u pravom smislu te riječi bili prava ekipa. Ne želim da bilo koga zahvata euforija da će biti lako. Naprotiv, biće pakleno teško. Uvjeravam vas da ćemo dati maksimum i ništa drugo ne želim da obećam", jasan je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Najuspješni strateg Nikšićana od sticanja crnogorske nezavisnosti zna kako i na koji način se suprostaviti favorizovanom protivniku.

U odnosu na susret u Tiraspolju moguće je da dođe do jedne promjene u startnoj postavi, ali dilema će biti otklonjena pred sam početak meča.

"Za tim konuriše 12 igrača. Imamo dvije varijante kako treba igrati protiv Šerifa, vidjećemo za koju ćemo se odlučiti. Treba mudro promisliti o svakom detalju jer se ovakva šansa ne ukazuje svaki dan", rakao je Radojičić.

Osim taktike koja je danima kovana, satkana od snova i realnih mogućnosti, od izuzetne važnosti za domaći tim biće podrška sa tribina - nikšićki prvoligaš očekuje da za publika bude dvanesti igrač.

"Za uspjeh su nam potrebne pune tribine.Dakle, trebaće momcima ogromna pomoć, koja siguran sam neće izostati. Pokazale su Vojvode i tokom šampionata kako se navija za plavo-bijele boje. Mislim da nas neće iznevjeriti , čak naprotiv, igraće pjesmom I navijanjem sa nama, a to može da bude vjetar u leđa i igračima i nama na klupi – rekao je Radojičić, a zatim se svrnuo na današnjeg protivnika.

"Šerif nema slabih tačaka u timu. Imaju širok fond igrača, tako da ne mogu imati problema sa rotacijama. Plašenko, koji je po mojim procjenama njihov najbolji igrač, u prvom meču sjedio je na klupi, što dovoljno govori o snazi rivala. Jednostavno, pojedinačno i ekipno imaju veliki kvalitet. Igraju na način kakav zahtijeva Evropa. Ne zna se ko je opasniji Marković ili Isailov u špicu, odnosno Kadu ili Rikardinjo na sredini. Gotovo cijela ekipa teži pas igri, koja počinje od defanzivca Samardžića. Na lijevoj strani odlično se snalazi Enrike, koji nam je u Tiraspolju dao gol. Moram pohvaliti i bočne igrače koji djeluju ofanzivno. Šerif je doveo puno novih igrača, kojima treba vremena da se uigraju kao ekipa. Ipak, primjetili smo i da imaju slabosti, koje ćemo pokušati da iskoristimo", zaključio je Radojičić.

SUTJESKA - ŠERIF

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Kapacitet: 5.400. Sudija: Vladimir Kazmenko (Rusija). Početak u 17.30 časova (TV prenos).

Sutjeska (4-2-3-1): Janjušević - Bečalić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović - J.Nikolić, Jovović - Stevović (Stefanović), Pejović, Karadžić - Isidorović.

Šerif (4-4-2): Stajila - Paje, Samardžić, Metua, Viliam Kalestino - Luvanor, Fernando, Stanojević, Kadu Markovski, Rikardo.

Galerija

Bonus video: