Radomir Antić dobio spor protiv FS Srbije

FSS će isusnom stručnjaku morati da isplati dva miliona eura, koliko je trebalo da zaradi kroz plate do jula 2012. godine, do kada je imao ugovor
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 19:17h

Sportski sud u Lozani donio je odluku u sporu bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radomira Antića i FSS koja je izuzetno nepovoljna po srpsku kuću fudbala, prenose beogradski mediji.

Antić je pred sudom pokrenuo spor tražeći dva miliona eura na ime obeštećenja zbog jednostranog raskida ugovora.

FS Srbije je smatrao da Antiću ne duguje ništa i da je ugovor raskinut pravilno.

Tomislav Karadžić i saradnici su odlučili da raskinu ugovor sa Antićem mnogo prije vremena, jer iskusni stručnjak nije bio u mogućnosti da vodi reprezentaciju na četiri utakmice kvalifikacija za EP 2012. godine zbog kazne FIFA.

Međunarodna fudbalska federacija kaznila je Antića na osnovu prijave sudije Horhe Larionede za vrijeđanje poslije utakmice protiv Australije (1:2) na Mundijalu u Južnoj Africi 2010.

Radomir Antić je istakao da je i pored kazne mogao da vodi reprezentaciju i da to nije bila prepreka, odnosno da to ne može biti razlog za prekid ugovora.

FSS je pokušao da revidira ugovor na platu od 70.000 eura iako Antić zbog suspenzije nije mogao da vodi reprezentaciju na četiri od deset mečeva kvalifikacija.

Antić je odbio ponudu, a FSS mu uručio otkaz zato što nije mogao da ispunjava uslove iz ugovora, odnosno da vodi reprezentaciju.

On je zauzeo stav da mu pripada dva miliona eura koje je trebalo kroz plate da zaradi do jula 2012. godine, do kada je imao važeći ugovor.

Na mjesto selektora Srbije došao je 2008. godine, a smijenjen je u septembru 2010. godine poslije remija sa Slovenijom u kvalifikacijama za EP u Poljskoj i Ukrajini.

Bonus video: