Radonjić: Neka serija traje i nakon derbija

"Mislimo samo o sebi, tako je bilo do sada, ako tako bude i ubuduće naša serija će trajati još" ističe Srđan Radonjić, dvostruki strijelac na meču sa Sutjeskom
0 komentar(a)
Radonjić, Foto: Savo Prelević
Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2011. 20:38h

Sedam uzastopnih pobjeda, stoprocentan učinak, 19 postignutih, samo jedan primljeni gol – ko bi rekao da bi Budućnost naredne subote mogla da sklizne na drugo mjesto na tabeli ako kojim slučajem izgubi derbi u Pljevljima.

Ipak, sjajna serija koju je napravio Rudar (šest pobjeda) tjera ekipu Miodraga Radulovića da se pokaže u derbijima, jer je očigledno da za titulu neće biti dovoljne samo pobjede u “malim” utakmicama.

Svjestan je toga i napadač Srđan Radonjić, čovjek odluke i dvostruki strijelac u pobjedi protiv Sutjeske, sedme uzastopne od početka šampionata.

"Pokazali smo protiv Sutjeske da se s pravom nalazimo tu gdje jesmo, da je sedam uzastopnih pobjeda posljedica dobre igre, a ne sticaja okolnosti. Početak prvenstva je sjajan, veličanstven, nije mogao da bude bolji, ali znamo da sve može da se promijeni u dvije utakmice i da nam još ništa nije sigurno. Potrudićemo se da budemo pravi i u derbijima, a sada nas čekaju dva zaredom, protiv Rudara i Mogrena" kaže Radonjić.

Iako to zvuči nerealno i pomalo surovo, ali u samo četiri dana mogla bi da stane jesenja polusezona Budućnosti – u nedjelju je derbi sa Rudarom u Pljevljima, a potom u srijedu revanš osmine finala Kupa sa Bokeljom gdje će Podgoričani pokušati da nadoknade 0:3 iz Kotora.

"Protiv Rudara igramo veliki derbi, po pozicijama na tabeli i ostalim stvarima to će definitivno biti utakmica jesenjeg dijela prvenstva. Čeka nas težak meč, protiv tima koji je takođe napravio fantastičnu seriju i koji ima i individualni i timski kvalitet. Ipak, ne treba da se opterećujemo sa protivnikom. Mislimo samo o sebi, tako je bilo do sada, ako tako bude i ubuduće naša serija će trajati još" ističe Radonjić.

O svoja dva gola protiv Sutjeske, iskusni napadač je prokomentarisao:

"Nijesu mi toliko važni golovi koliko mi je značajan doprinos timu. Iskusan sam i došao sam zbog titule, a ne zbog individualnog učinka. Definitivno je da imamo puno opcija u napadu, što bi trebalo sve više da dolazi do izražaja kako prvenstvo bude odmicalo. Do sada su utakmice rješavali uglavnom Adrović ili Bošković, protiv Sutjeske sam to bio ja, u narednim kolima će to biti Mugoša, Rotković ili Nikač" zaključuje Radonjić.

Bonus video: