Radonjić - tri poteza za miran san

"Mislim da smo pokazali i kvalitet i karakter, jer smo se vratili u igru nakon što smo na početku meča primili kiks gol", kazao je trener Budućnosti Miodrag Radulović.
0 komentar(a)
Srđan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Srđan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2011. 23:15h

Fudbaleri Budućnosti slavili su u Tuzima jesenju titulu, kada su u svlačionici saznali da je Rudar postigao drugi gol protiv Petrovca.

Ipak, taj detalj nije poremetio raspoloženje u podgoričkom timu.

"Orjentisani smo samo na sebe, naš plan se ne mijenja šta god radili konkurenti. Rekli smo prije ove utakmice da nam je cilj da u dva preostala meča osvojimo svih šest bodova i na dobrom smo putu da ga ostvarimo", prokomentarisao je trener “plavih” Miodrag Radulović.

A novi plan je da Budućnost u srijedu na svom terenu protiv Lovćena osigura jesenju titulu, koja nije toliko ni važna koliko mogućnost da se napravi još veća razlika u odnosu na konurenta i stvori zaliha za drugi dio sezone. Juče su sekunde dijelili Podgoričane da pobjegnu Rudaru na četiri boda, nova prilika je veća za tri dana...

Ipak, ako nastave u ovakvom ritmu, i igara i rezultata, čini se da je samo pitanje vremena - bilo ove, bilo naredne godine - kada će “plavi” napraviti prvi veliki bijeg na tabeli. Podgoričani su u Tuzima vezali treću pobjedu, a četvrti put na posljednjih šest mečeva postigli tri gola, podsjetivši na izdanja sa početka sezone.

"Mislim da smo pokazali i kvalitet i karakter, jer smo se vratili u igru nakon što smo na početku meča primili kiks gol", dodao je Radulović.

Podgoričani su ujedno upisali sedmu pobjedu na posljednjih osam gostovanja u Tuzima, čini se nikad lakšu, bez obzira što je domaćin poveo, a rezultat na poluvremenu bio neriješen.

Jer, kada je Bošković na samo početku nastavka pogodio za 2:1, utakmica je bila “zaključana”, iako je rezultat bio aktivan gotovo do samog kraja. Izostala je, međutim, očekivana i prepoznatljiva reakcija fudbalera Dečića, koji su jedva prilazili protivničkom golu, a nije bilo ni pritiska sa tribina...

"U prvom poluvremenu smo držali ritam, čak i smo poveli, ali je Budućnost odmah reagovala. U nastavku smo pali, protivnik nam je odmah dao drugi gol, nakon čega je bilo teško rezultatski se vratiti u meč", prokomentarisao je pomoćni trener Dečića Faud Krkanović.

Apsolutni “man of the match” bio je Srđan Radonjić, koji je samo dan ranije na konferenciji za novinare objašnjavao da zrelost u igri dolazi s godinama. Napadač Budućnosti odigrao je u Tuzima toliko zrelo da Podgoričanima nije trebalo ništa drugo sem njegovi potezi.

U 25. minutu Radonjić je glavom zakucao loptu u mrežu za 1:1 nakon kornera, u 48. je asistirao Boškoviću za potpuni preokret, a u 89. iskoristio dodavanje Flavija i postigao svoj drugi gol na meču, a ukupno osmi u dosadašnjem dijelu sezone.

- Nadam se da ćemo i u srijedu biti na istom nivou i da ćemo u pobjedničkoj seriji otići na pauzu - kazao je trener Radulović.

Sve što je pokazao Dečić stalo je svega u nekoliko sekundi. Nuhodžić je u tom 19. minutu nabacio iz kornera, a lopta nakon šuta Adisa Đokovića zakačila i Đikanovića i golmana Agovića prije nego što se obrela u golu.

Ipak, entuzijazam Tuzana splasnuo je nakon izjednačenja, a potpuno nestao kada su Adrović, Radonjić i Bošković i po očajnom terenu izveli filigrantsku akciju za 1:2...

Dečić - Budućnost 1:3

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 800. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: A. Đoković u 18. minutu za Dečić, a Radonjić u 25. i 89. i Bošković u 48. minutu za Budućnost.

Dečić: Drešević 6, Popović 5,5 (Milić), Krnić 5,5, Gutić 6, Radulović 6, Vučković 5,5, Pepić 5,5, Nuhodžić 6,5 (Lazarević), Lekić 6, A. Đoković 7 (Adžović), Živković 5,5.

Budućnost: Agović 7, Cicmil 6,5, Đikanović 7, Peković 7, Radunović 6,5, N. Vukčević 6,5 (Golubović), Flavio 7,5, M.Vukčević 6,5, Bošković 7 (Padović), Adrović 6,5 (Orahovac), Radonjić 8.

Bonus video: