Radonjić: Važno je da igrači pokažu da su perspektivni

0 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2015. 09:14h

Mlada reprezentacija Crne Gore privodi kraju dvonedjeljne pripreme za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, duel sa Moldavijom pod Goricom u ponedjeljak veče (20 časova).

Boravak u Međugorju, prijateljska utakmica sa Bosnom i Hercegovinom (završilo se 0:0), pa glazura na kampu Saveza na Starom aerodromu...

"Imamo sve uslove za dobar početak, ostalo je još „samo” da budemo trkački na nivou u ponedjeljak i dobijemo utakmicu", kaže Mojaš Radonjić, selektor mlade reprezentacije Crne Gore.

To „samo” je, naravno, najteži dio...

"Svaka pobjeda u kvalifikacijama je mnogo važna, da ne govorim o tome koliko bi bilo dobro trijumfom otvoriti ciklus. Bilo bi značajno i zbog bodova, i zbog samopouzdanja", dodaje Radonjić.

Crna Gora je favorit protiv Moldavije i pobjeda je imperativ, ali ne i jedini cilj...

"Fudbal je nepredvidiv, nekada se dogodi da igrate dobro, napravite puno šansi, a ne pobijedite. Zato je, osim rezultata, vrlo značajno da igrači ostave utisak, da pokažu da su perspektivni", naglašava Radonjić.

Sitni problemi su sastavni dio priprema...

"Andrija Vukčević ima problema sa stomačnim virusom, Luku Đorđevića zateže zadnja loža... Vjerujem, ipak, da će biti spremni".

Selektor mladih je gledao kasete sa mečevima Moldavije.

"Gledao sam ih protiv Belgije, gledao sam ih i na meču sa Maltom koji su igrali 0:0. U suštini, nećemo se prilagođavati protivniku, kako god se zvao. Vjerujem u sistem koji imamo, nećemo ga tumbati u zavisnosti od drugih", zaključuje Radonjić.

Bonus video: