Radulović: Davali smo i po pet za poluvrijeme

Možemo li da damo četiri gola u revanšu? Možemo, jer smo ove sezone davali i po pet za jedno poluvrijeme
0 komentar(a)
Radović, Foto: Savo Prelević
Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2011. 21:11h

Staro sportsko pravilo da “jednog dana mora i da dođe poraz”, osjetili su i fudbaleri Budućnost, ali na najbrutalniji mogući način.

Poslije sedam uzastopnih pobjeda u seriji koja je otvorena na startu šampionata (šest u prvenstvu, jedne u Kupu), Podgoričani su već nakon prvog poraza u sezoni, doduše ubjedljivog, doveli u pitanje osvajanje jednog od dva zacrtana trofeja.

Jer, nakon nevjerovatnih 0:3 u Kotoru, “plavi” su sada bliži ispadanju nego prolazu u četvrtfinale Kupa, takmičenja koje nikad nisu osvojili u nezavisnoj Crnoj Gori. Za prolaz u narednu rundu potrebno im je, doduše, samo da ponove ono što su već dva puta uradili ove sezone (protiv Zete i Dečića), ali je jasno - zadatak je više nego komplikovan.

Trener Miodrag Radulović, uprkos svemu, vjeruje da Kup nije izgubljen.

- Možemo li da damo četiri gola u revanšu? Možemo, jer smo ove sezone davali i po pet za jedno poluvrijeme. Naravno, biće izuzetno teško, poraz je neugodan, protivnik će u revanšu doći da se odbrani, vjerovatno će se braniti i ako povedemo 1:0 ili 2:0, ali pred našim navijačima možemo da okrenemo stvari - kaže Brnović.

Naravno, bilo bi puno jednostavnije da su Podgoričani olakšali sebi posao u prvoj utakmici, ili da su makar doživjeli lakši poraz, umjesto što sada razmišljaju kako da pobijede sa četiri razlike u prvoj utakmici.

Jutro nakon Kotora, Radulović je preuzeo odgovornost za poraz, ali tvrdi da je na njega uticalo niz nesrećnih okolnosti.

- Jednostavno dođe dan kada lopta neće da uđe u mrežu. Izbrojao sam da smo imali čak sedam velikih šansi, a protivnik je iz četiri šuta dao tri gola. Očekivao sam da će doći i takav dan, ali nisam očekivao da će nam se vratiti baš u ovakvoj mjeri. Sada bih potpisao da svaku utakmicu igramo kao što smo igrali drugo poluvrijeme protiv Bokelja - kaže Radulović.

Ni činjenica da su Podgoričani igrali u kombinovanom sastavu (bez Agovića, Đikanovića, Vukčevića, Flavija, Adrovića i Orahovca u prvoj postavi) nije opravdanje za težak poraz. Jer, i Kotorani su kombinovali tim, a Podgoričani su uprkos promjenama igrali u dovoljno jakoj postavi.

Radulović je pravdao ove izmjene:

- Đikanović, na primjer, već ima tri žuta kartona i on će sigurno uskoro pauzirati u prvenstvu, možda i na nekom jakom meču. Morao sam da probam alternativu odbrani. Slično je i za neke druge pozicije u timu, ali nema potrebe da sada govorimo o tome. Jednostavno, ona postava koja istrči na teren treba da se doživljava kao najbolja - kaže Radulović i stavlja tačku na priču o Bokelju, sve do revanša za 14 dana.

- Predstoji nam izuzetno značajan meč sa Sutjeskom u subotu, a on dolazi u predvečerje dva derbija sa Rudarom i Mogrenom, kao i revanša sa Bokeljom. Vjerujem da će nas ovaj poraz otrijezniti i očekujem pozitivnu reakciju.

Bonus video: