Radulović: Igraćemo napadački, suviše je rano da bismo kalkulisali

"Tek je osmo kolo, zaista je prerano da bismo bilo šta kalkulisali", kaže trener Budućnosti Miodrag Radulović uoči gostovanja u Pljevljima
64 pregleda 0 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.09.2011. 16:40h

Iako igraju derbi sezone u gostima, iako im u krajnjoj soluciji odgovara čak i bod, fudbaleri Budućnosti neće sjutra u Pljevljima mijenjati (super)ofanzivnu formaciju kojom su dobili većinu od sedam mečeva u dosadašnjem dijelu šampionata.

Dakle, dva klasična napadača (Radonjić-Adrović), uz dva izuzetno ofanzivna vezna fudbalera koja će djelovati sa krila (Bošković-Orahovac). Trener Miodrag Radulović nudi i treću varijantu:

"Ofanzivna je i klupa, tu su Mugoša, Nikač, Golubović", valjda želeći da otkrije svoje opredjeljenje sjutra na najtežem gostovanju u cijelom šampionatu.

Jer, po treneru Budućnosti, prvenstvo je u suviše ranoj fazi da bi se kalkulisalo.

"Tek je osmo kolo, do kraja sezone ostalo je još puno utakmica. Zaista je prerano da bismo bilo šta kalkulisali. Očekujem pravi derbi, praznik fudbala, otvorenu igru u kojoj će uživati publika", kazao je Radulović.

Budućnost je doputovala u Pljevlja sa serijom kakvu nije imala nijedna ekipa u kratkotrajnoj istoriji CFL-a. Sedam pobjeda na otvaranu novog šampionata, uz četiri kojima je zatvoreno prošlo prvenstvo. Dakle, ukupno 11, za fenomenalnu najavu derbija jesenjeg dijela šampionata, a možda i kompletne sezone.

Zanimljivo da je serija od 11 pobjeda Budućnosti počela baš protiv Rudara u 30. kolu prošlog šampionata. Podgoričani će danas u Pljevljima pokušati da zatvore krug.

"Komplimenti Rudaru, i njihova serija od šest uzastopnih pobjeda, uz samo jedan remi, je takođe impresivna. Ali, nema razloga da odustajemo od naše prepoznatljive igre i naših ciljeva", dodaje Radulović.

Trener Podgoričana prihvatio bi i remi, ali kaže da igra na neriješeno ne smije da bude opredjeljenje Budućnosti.

"Iskreno, Budućnost gdje god da igra mora da ide na pobjedu. To je naša obaveza. Ako pobijedimo, to bi bilo fantastično, ali i ako se na kraju završi neriješeno bio bi to rezultat koji bih prihvatio kao dobar uvod u izuzetno tešku seriju mečeva.

Podgoričani su oslabljeni u odbrani, Đorđije Đikanović je u sedam kola sakupio četiri žuta kartona. To je, međutim, jedini hendikep, jer su svi ostali spremni za derbi.

"Umjesto Đikanovića igraće Cicmil, on ima naše puno povjerenje", kazao je Radulović.

Budućnost će pod Golubinjom pokušati da ostvari povoljan rezultat, ali i da se ponaša kao lider.

"Želim da budemo na nivou dosadašnjih sedam utakmica, da pokažemo da serija pobjeda nije bila slučajna, već da je stigla kao rezultat skupa kvalitetnih pojedinaca koji su uklopljeni u dobar kolektiv. Želim da pokažemo moć da u istom ritmu nastavimo dalje", zaključuje Radulović.

Bonus video: