Radulović: Očekujem reakciju

Neuobičajenu suspenziju izrekla je Disciplinska komisija FSCG vezisti Budućnosti Flaviju Beku Žunioru, koji je dobio isključen protiv Rudara. Flavio nije kažnjen brojem mečeva, već vremenski - odsustvovaće sa terena 30 dana
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2012. 19:56h

Četiri dana nakon psihološkog pražnjenja i poraza od Rudara u derbiju, Budućnost će u Budvi, “na pjeni od mora”, odigrati još jedan meč čiji će ishod umnogome odrediti dalji tok šampionata.

Prvi put ove sezone Podgoričani igraju utakmicu kao drugoplasirani, a uz to su i desetkovani, nakon kartonijade i “rata” na terenu protiv Rudara.

Van stroja su suspendovani Flavio i Nikola Vukčević, jedini klasični vezni u ekipi, takođe i Đikanović (osam žutih kartona), a vrlo vjerovatno i povrijeđeni Radonjić.

Ipak, i od ovako uzdrmane i oslabljene Budućnosti očekuje se reakcija, posebno zbog toga što Mogren nije tako jak kao što je bio ranije.

"Glavni cilj nakon utakmice sa Rudarom bio mi je da psihološki povratim ekipu nakon onakvog poraza. Fizički ne moram, jer se vidjelo da smo u derbiju bili superiorni i sa igračem manje na terenu. Ne znam koliko sam uspio u tome, a dodatni je problem što igramo protiv dobrog tima, koji je spoj iskusnih i nekoliko vrlo mladih i talentovanih igrača", kaže trener Budućnosti Miodrag Radulović.

Kapiten Dragan Bošković igraće prinudno zadnjeg veznog fudbalera, a sa njim u paru i Kalezić.

Golubović ili Marko Vukčević igraće po desnoj strani, dok će Mugoša konačno dobiti priliku da počne meč, ukoliko se ne oporavi Radonjić.

U defanzivi, umjesto Đikanovića počeće Adnan Orahovac.

"Prepolovljeni smo, ali uprkos svemu vjerujem da će Mugoša, Kalezić, Nikač, Golubović, Marko Vukčević i ostali igrači koji su do sada bili na ivici prvog tima, pokazati svoju pravu vrijednost", dodaje Radulović.

Za trenera Budućnosti nije problem što njegova ekipa nakon sedam mjeseci nije lider na tabeli.

"To neće ništa promijeniti u našem pristupu, motivu, želji. Treći krug šampionata biće još ujednačeniji nego prva dva i ostaje nam da budemo pravi, kao što smo bili tokom većeg dijela šampionata. I dalje vjerujem u ovaj tim i ove fudbalere".

Flavio kažnjen 30 dana!

Neuobičajenu suspenziju izrekla je Disciplinska komisija FSCG vezisti Budućnosti Flaviju Beku Žunioru, koji je dobio crveni karton zbog divljačkog udaranja fudbalera Rudara Blaža Igumanovića.

Flavio nije kažnjen brojem mečeva, već vremenski - odsustvovaće sa terena 30 dana!

Prevedeno na jezik brojki, Brazilac će preskočiti narednih pet mečeva i trebalo bi da se vrati na teren tek 15. aprila.

Propustiće utakmice sa Mogrenom, Mladošću, Petrovcem, kao i dva meča trećeg kruga šampionata.

Mnogo bolje prošao je njegov kolega iz veznog reda Nikola Vukčević, koji će zbog dva žuta kartona protiv Rudara preskočiti jedan meč.

Komisija za takmičenje FSCG prijavila je Budućnost zbog loše organizacije derbija sa Rudarom, dok je disciplinski postupak pokrenut protiv trenera Miodraga Radulovića zbog “nepoštovanja Kodeksa o ponašanju članova fudbalskih organizacija”.

Bonus video: