Radulović: Riješiće se prije derbija

Izabranici Miodraga Radulovića će četiri od pet gostovanja odigrati na obali Jadranskog mora - protiv Bokelja, Grblja, Petrovca i Mogrena, dok je put na sjever rezervisan samo za meč u Beranama.
61 pregleda 0 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.04.2012. 17:06h

U Budućnosti su nakon spretne, srećne i sporne pobjede protiv Mladosti (Nikač je kod postizanja gola bio bar dva metra u ofsajdu) mogli na miru i uz veliko olakšanje da pogledaju Bergerove tablice.

Raspored trećeg kruga ide im naruku, ne samo zbog činjenice što će možda i odlučujući meč za titulu, derbi sezone protiv Rudara 26. maja, igrati na svom stadionu.

Podgoričani su izbjegli neka teška gostovanja, na primjer protiv Sutjeske, koja će grebati i noktima kako bi izborila opstanak (put u Nikšić dopao je Rudaru), ili utakmicu u Golubovcima, koja je takođe zapala Rudaru.

Dva najteža gostovanja Budućnost će imati 9. i 19. maja, protiv Petrovca i Mogrena, i vrlo je moguće da će se u tih deset dana umnogome raspetljati šampionski čvor.

Interesantno da će izabranici Miodraga Radulovića četiri od pet gostovanja odigrati na obali Jadranskog mora - protiv Bokelja, Grblja, Petrovca i Mogrena, dok je put na sjever rezervisan samo za meč u Beranama.

Trener Radulović kaže da je zadovoljan rasporedom, iako nije želio da ga detaljnije komentariše:

- Mislimo samo o prvoj narednoj utakmici, a to je gostovanje Bokelju u Kotoru. Što se tiče ostalih mečeva, još nemamo detaljnih planova. Dosadašnji tok prvenstva je pokazao da svaka utakmica može da bude potencijalno opasna, da presuđuju detalji. To će biti posebno izraženo u trećem krugu, jer se sada ekipe dobro poznaju, tajni više nema. Mnogo nezgodne mogle bi da budu i neke utakmice na domaćem terenu, i nama i Rudaru - kaže Radulović.

Trener Budućnosti, međutim, ima predosjećaj:

- Sve sam bliži misli da se prvenstvo neće odlučiti u derbiju! Mislim da će se riješiti prije toga.

To bi značilo da jedna ekipa prije tog 26. maja ima makar četiri boda prednosti u odnosu na drugu. Radulović nije to rekao, ali je vjerovatno mislio na svoj tim - plan Budućnosti je da osjetnu prednost osigura prije derbija!

- Pobjeda protiv Mladosti, posebno zbog načina na koji je izborena, u posljednjim minutima, značiće nam mnogo na psihološkom planu. Nije mala stvar ući u posljednji krug kao prvi na tabeli i namjeravamo da tu ostanemo do kraja.

“Roster” Budućnosti je sada mnogo veći nego u prvoj polusezoni, ističe Radulović.

- Utakmicu protiv Mladosti odlučili su igrači koji su ušli sa klupe. Posljednji, kao i prethodni meč protiv Petrovca, završili smo sa sedmoricom fudbalera koji imaju manje od 21 godinu. Iako nije lako istovremeno gurati rezultat i praviti fudbalere, mislim da smo na dobrom putu da spojimo i jedno i drugo - zaključuje Radulović.

Bonus video: