Raičević počinje trenersku karijeru: Biću ispunjen, kao i dok sam igrao fudbal

"Hvala ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju. To će za mene biti novi početak, nešto što će me, siguran sam, ispunjavati kao i igranje fudbala", kazao je Raičević, koji u martu puni 36 godina
156 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost Mladost, Foto: Savo Prelević
Budućnost Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2018. 13:55h

Mirko Raičević, kapiten Mladosti, nekada lider na terenu ekipe Budućnosti, internacionalac u Ukrajini i tri puta reprezentativac Crne Gore, od naredne sezone biće direktor omladinske škole "romantičara".

On će novu funkciju preuzeti na kraju šampionata, kada će, vjerovatno, i završiti karijeru.

"Hvala ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju. To će za mene biti novi početak, nešto što će me, siguran sam, ispunjavati kao i igranje fudbala", kazao je Raičević, koji u martu puni 36 godina.

Njegovim dolaskom na čelo omladinske škole Mladost želi da pokaže da će rad sa talentovanom djecom biti u fokusu kluba.

"Ovo je oduvijek bio klub koji je poznat po talentovanim igračima. Želimo da se maksimalno posvetimo omladinskoj školi, da se vratimo korijenima i da ozbiljno radimo taj posao. I ovih godina je Mladost davala šansu mlađim momcima, poput Petrovića, Stijepovića, Burzanovića.. Imamo još mlađe igrače koji su priključeni prvom timu, a uradićemo sve da ih bude što više u budućnosti", kazao je Raičević.

"Imamo četiri selekcije, ali planiramo proširenje, kako bi u treninge uključili što više dječaka. Vjerujem da će neki od njih krenuti stopama svojih prethodnika, ranije iz OFK Titograda, a sada iz Mladosti", naglasio je Raičević.

Za Raičevića je ovo početak trenerske karijere.

"Počeo sam edukaciju, imam B licencu i idem dalje, do kraja. Interesuje me trenerski posao, ali mislim da bi trebalo ići korak po korak. Svaki posao sa mlađim igračima je zahtjevan i lijep, a značiće mi puno u sticanju iskustva, dok ne završim školovanje", rekao je Raičević.

Bonus video: