Raičević: Strpljivi smo i jako oprezni

Mladost je bila nosilac na žrijebu, ima koliko-toliko veću evropsku reputaciju u odnosu na jermenski klub...
0 komentar(a)
MIrko Raičević, Foto: Azerispor.com
MIrko Raičević, Foto: Azerispor.com
Ažurirano: 28.06.2017. 07:54h

Da li crnogorski fudbalski klub može da bude favorit protiv bilo kog rivala na evropskoj sceni?

Malo je takvih ekipa, a da li je jermenski Gandžasar baš jedna od njih...

"Jesmo favoriti na papiru, ali smo, prije svega veoma, veoma oprezni", kaže Mirko Raičević, kapiten Mladosti, koja u četvrtak od 20.30 pod Goricom igra protiv Gandžasara u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mladost je bila nosilac na žrijebu, ima koliko-toliko veću evropsku reputaciju u odnosu na jermenski klub...

"Ne poznajemo protivnika, zapravo tek ga upoznajemo. Na prvi utisak, riječ je o tvrdoj i kompaktnoj ekipi. Vjerujem da ćemo imati kvaliteta i strpljenja da ostvarimo dobar rezultat pred revanš", ističe Raičević.

Dobar rezultat je, tradicionalno, pobjeda bez primljenog gola.

"Glavno je da ne primimo gol, a da postignemo makar jedan. Ako, međutim, osjetimo da smo bolji i da možemo u prvoj utakmici da riješimo sve, nadam se da ćemo to iskoristiti", istakao je Raičević.

Nedavno je reprezentacija Crne Gore deklasirala Jermeniju pod Goricom, ali duel crnogorskog i jermenskog kluba ne smije se pomiješati sa duelom nacionalnih timova.

"U toj utakmici ubjedljivu pobjedu donijela je klasa Jovetića. Mi nemamo Jovetića, ali imamo tim koji može da eliminiše Jermene", naglasio je Raičević.

Uloga favorita ne opterećuje ekipu Mladosti.

"Znam da fudbalska javnost očekuje od nas da prođemo. Ne mogu da kažem da li nam to stvara pritisak. Mogu samo da kažem da želimo da pobijedimo i da prođemo dalje", zaključio je kapiten Mladosti.

Ukoliko preskoči Gandžasar, Mladost će u drugom kolu igrati sa austrijskim Šturmom.

Ulaz slobodan, Mladost zove navijače

Mladost i Gandžasar igraju sjutra pod Goricom u 20.30 prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Ulaz je slobodan, a otvorena će biti zapadna tribina.

"Odlučili smo da častimo sve ljubitelje fudbala. Nadam se da će biti dosta publike", kazao je predsjednik Mladosti Marko Mugoša.

Mladost je jedna od najuspješnijih crnogorska ekipa u Evropi posljednjih godina, a 2013. stigla je do 3. kola kvalifikacija za LE.

Bonus video: