Raičević u 93. minutu srušio Zetu

Budućnost se učvrstila na prvoj poziciji nakon pobjede u derbiju
93 pregleda 13 komentar(a)
Raičević, Foto: Zoran Đurić
Raičević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.09.2016. 18:05h

Šesti meč na stadionu pod Goricom od početka sezone (uključujući i dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope) i šesta pobjeda bez primljenog pogotka - kolektivni uspjeh Budućnosti sa ličnim potpisima Filipa Mitrovića, koji je početkom drugog dijela sačuvao mrežu od već viđenog gola, i odlučnog Milivoja Raičevića, koji je u zaustavnom vremenu ostavio sva tri boda "plavima".

Prvoligaški lider je manjkavosti pokrio karakterom i vjerom do posljednjeg daha, dok Zeta iskazanu čvrstinu nije naplatila makar remijem, u derbiju čiju je ocjenu samo triler završnica izvukla do prosječne.

"Pobjeda je slađa kada se ostvari u posljednjem sekundama meča", smireno je kazao trener Budućnosti Miodrag Vukotić po završetku susreta.

"Bili smo opasniji, stvarali šanse, iako je Zeta u nekoliko navrata ugrozila naš gol. Isplatili su se naša želja i volja".

Između dva pokušaja Raičevića, neuspješnog loba u 6. i šuta glavom u 40. minutu, u niskoenergetskom prvom dijelu smjestila se poprilična fudbalska praznina. Budućnost je duže držala loptu i bila aktivnija, ali bez dovoljno probojnosti i lucidnosti da provuče završni pas pored Cavnića i Vujačića, smirenog štoperskog tandema Zete.

Gosti su bili uspješniji u kvarenju protivničke, nego kreiranju sopstvene igre, a na jedinu intervenciju, golmana "plavih" Dragojevića natjerao je Ljuljđuraj udarcem glavom nakon prekida (26)...

Iz dremeža po povratku sa odmora prvi su se prenuli "vukovi", umalo ugizavši gradskog rivala - Krkotić je u 53. minutu povukao kontru i potražio Sekulića, čiji pokušaj je Dragojević odbio do Ljuljđuraja.

Vezista je šutirao iz peterca, a sa same gol-crte loptu je počistio Mitrović, što su sudija Miloš Novović i njegov pomoćnik Dimitrije Mrgunović pomno ispratili.

Drčniji nastup Zete bio je signal za Vukotića, koji je na klupu pozvao napadača Vujovića, a uveo krilo Vušurovića, taman da ovaj propusti zicer u 60. minutu.

Kako je meč odmicao, tako su i linije dva tima polako nestajale, a sredina terena se gubila.

To je više odgovaralo Budućnosti, koja je uzdisala za neiskorišćenim prilikama Raičevića (67) i Janketića (75), da bi nakon što je golman Zete Božović u 90. minutu preko prečke poslao udarac Mirkovića djelovalo da se nula ne može izbjeći.

No, igra se do posljednjeg zvižduka - u trećem minutu sudijske nadoknade Radunović je šutirao sa 18 metara, Božović odbio loptu koja se od stative uputila ka usamljenom Raičeviću, koji nije mogao da pogriješi.

"Svakako da je uvijek neprijatno kada izgubite, pogotovo u nadoknadi vremena, na pola minuta prije kraja. Ipak, to je fudbal, a mislim da je Budućnost zasluženo slavila, s obzirom na želju koju je pokazala", džentlmenski je priznao trener Zete Dejan Vukićević po završetku duela.

BUDUĆNOST - ZETA 1:0 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2500. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Žuti kartoni: Radunović, Vukčević, Hočko, Janketić, Raičević (Budućnost), Vujačić, Aligrudić (Zeta). Strijelac: Raičević u 90+3. minutu.

BUDUĆNOST: Dragojević, Raspopović, Mitrović, Vukčević, Radunović, Pejaković (od 69. Janketić), Hočko, Raičević, Raičković (od 73. Mirković), Vujović (od 55. Vušurović), Đalović.

ZETA: Božović, Aligrudić, Cavnić, Vujačić, Sekulić, Adžović (od 78. Bruno), Milojko, Živković (od 67. Rogošić), Krkotić, Ljuljđuraj (od 61. Kukuličić), Kordić.

Bonus video: