Rajola: Prodajom Pogbe moguće je kupiti ekipu za osvajanje Lige šampiona

2 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Reuters
Pol Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2015. 14:37h

Kontroverzni italijanski fudbalski agent, Mino Rajola, ne prestaje da bombastičnim najavama puni stupce svjetske štampe. Nakon što je kazao da razmišlja o kandidaturi za predsjednika Fife, Rajola je i danas uzburkao strasti.

"Prodajom Pola Pogbe moguće je zaraditi novac za kupovinu cijele ekipe, i to kvaliteta za osvajanje Lige šampiona", naglasio je Rajola, menadžer sjajnog igrača Juventusa.

Iako to pomalo zvuči nevjerovatno, Rajola ima objašnjenje.

"Ako želite da ga zadržite, onda morate oko njega formirati ekipu dostojnu klase takvog igrača. Za to je potreban ogroman novac. Ako za to nemate novca morate da prodate takvog igrača. Moj otac je vazda govorio, "bolje prodati i žaliti za to, nego ne prodati i potom žaliti". Zato ako Juventus ne proda Pogbu ove godine, moraće sljedeće. Pogba je igrač za klubove iz samog svjetskog vrha, buduća Zlatna lopta, i realno je jedini igrač kojeg je moguće kupiti na ljeto. A pošto je nemoguće kupiti Kristijana Ronalda, Mesija i Ibrahimovića, ostaje vam samo Pogba i zato je njegova cijena enormna", zaključio je Rajola.

Bonus video: