Rakitić: U fudbalu nikog ne smijete potcijeniti

"Najvažnije je da prođemo, mislim da smo jako blizu i da je potrebno da izađemo na teren svjesni da je svaki protivnik spreman da pobijedi", rekao je hrvatski vezista.
50 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2013. 19:28h

Trener i kapiten Sevilje Unai Emeri i Ivan Rakitić znaju da treba da se dogodi čudo pa da se ne plasiraju u Ligu Evrope, ali na današnjoj konferenciji za medije u Podgorici nijednom nisu stavili do znanja da će sjutra veče potcijeniti Mladost.

Niti ući u meč opušteno nakon pobjede od 3:0 prošlog četvrtka na "Pishuanu".

"Prvi meč smo odradili dobro, korektno, iako se vidjelo da smo i dalje u treningu, da su pripreme u jeku za početak prvenstva. Najvažnije je da prođemo, mislim da smo jako blizu i da je potrebno da sjutra veče izađemo na teren svjesni da je svaki protivnik spreman da pobijedi. Dakle, moramo da budemo skoncentrisani i onda neće biti problema", rekao je hrvatski vezista.

Jeste li iznenađeni partijama Mladosti u Evropi?

"Iskreno, nisam puno pratio, ali nikada nisam iznenađen kada vidim dobru ekipu sa ovih prostora. Vidjelo se i da je Mladost tehnički dobar tim, imaju potencijal i odlične igrače", istakao je Rakitić.

Jeste li mislima već u Mančesteru jer vas u petak čeka prijateljski meč sa Junajtedom?

"Nama je ovaj meč mnogo važniji, ustvari ja mislim samo o njemu. Ipak je ovo Evropa, takmičarska utakmica koja nama znači više od Mančester junajteda iako nas vjerovatno čeka prelijep ambijent na "Old trafordu", jasan je Rakitić.

Emeri je, s druge strane, istakao da je zadovoljan u kakvom je stanju njegova ekipa u ovom trenutku.

"Svakako da respektujemo Mladost. Svi znamo da smo mnogo jači tim, ali svaki protivnik igra da pobijedi i mi moramo na terenu da dokažemo da smo bolji. I dalje nismo u pravoj formi, ali moram da kažem da sam zadovoljan kako ekipa izgleda u ovom periodu i da smo mnogo blizu stanja koje želim", rekao je Emeri i pojasnio da su pod znakom pitanja za meč Kevin Gameiro, Marko Marin i Žofri Kondogbija.

"I dalje smo u pripremama za početak sezone i u svakom meču, pa i u ovom, daćemo šansu što većem broju igrača", jasan je bivši trener Valensije i Spartaka iz Moskve.

Galerija

Bonus video: