Rakojević: Umor je učinio svoje

"Zadovoljan sam njihovom reakcijom, borbenošću i postignutim ciljem - stvorili su tri šanse i postigli gol”, rekao je Nikola Rakojević nakon meča
4 komentar(a)
Vladimir Savićević, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Savićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.08.2013. 00:18h

Nikola Rakojević, trener Mladosti, nakon ubjedljivog poraza od Sevilje (1:6) i eliminacije iz daljeg takmičenja u Ligi Evrope, kazao je da njegova ekipa ne bi prošla u treći krug kvalifikacija “i da je imala neuporedivo lošijeg rivala za protivnika”.

“Umor je učinio svoje, a primijetićete da smo u zapisniku imali svega 16 igrača. Odlasci su neminovnost i donose dobro i klubu i igračima koji pronađu inostrani angažman, ali je to učinilo svoje. Ipak, zadovoljan sam njihovom reakcijom, borbenošću i postignutim ciljem - stvorili su tri šanse i postigli gol. Protiv ekipe koja ima Rakitića, koji pokriva cijeli teren to je veliki uspjeh”, rekao je Rakojević nakon meča.

Strateg Podgoričana je istakao da je siguran “da će nakon dodatne analize biti još zadovoljniji”.

“Jer je Sevilja u ovoj utakmici za 40 odsto odigrala bolje nego u prvoj našoj utakmici. Mi smo zbog svih problema uglavnom radili na psihološkoj i taktičkoj pripremi, kroz koju smo igračima sugerisali da ova utakmica ne smije uticati na igre u prvenstvu. Igramo derbi već u nedjelju protiv Budućnosti, oslabljeni, jer makar trojicu novajlija, koje nijesam uigravao sa ekipom, moraću da ubacim u tim. Neko će reći, pojačanja, a ja kažem prinove, jer su odlični igrači otišli a novi tek treba da dokažu da su pojačanja”, zaključio je Rakojević.

Unai Emeri, trener Sevilje, izjavio je da “nikoga u fudbalu ne smijete potcijeniti i zato ga je iznenadilo što je do prve šanse na utakmici došla Mladost”.

“Pogotovo što smo poštovali rivala. Ipak, to je opomenulo moje igrače koji su odličnom rekacijom postigli dva gola i ugasili nade našeg rivala. Ovo je sasvim druga ekipa od one koju planiram za utakmicu sa Mančester junajtedom i nije bilo opuštanja kod mojih igrača. Baš zbog toga sam i nezadovoljan padom u našoj igri u posljednjih desetak minuta, kada je Mladost bila neuporedivo bolji rival. Takve padove nikako ne smijemo da dozvoljavamo i odmah nakon utakmice sam skrenuo pažnju igračima na to".

"Dakle, zadovoljan sam našom igrom do posljednejg perioda, kada nas je Mladost satjerala nazad. Tačno je da su moji igrači do tada postigli šest golova, ali ne tolerišem padove u igri. U svijetu su najbolje dvije ekipe Real i Barselona, a mi moramo da radimo na tome da im budemo što bliže. Uz njih su kvalitetom i dva mančesterska kluba, i zato je utakmica na “Old Trafordu” jako važna u pripremi za predstojeću sezonu”, rekao je Emeri.

Bonus video: