Ranđelović opet presudio Lovćenu

Šampion je danas na Obilića poljani savladao Lovćen 1:0, i nakon dva kola ima maksimalan učinak.
84 pregleda 0 komentar(a)
Ranđelović, Foto: Savo Prelević
Ranđelović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2011. 19:08h

Mogren se pridružio Budućnosti i Petrovcu – aktuelni šampion je na “Obilića poljani” savladao Lovćen sa 1:0, i nakon dva kola ima maksimalan bodovni učinak.

Kao i u posljednjem, aprilskom meču Cetinjanima je ponovo presudio iskusni Predrag Ranđelović, koji je u 57. minutu zatresao mrežu domaćina.

Derbi drugog kola je po kvalitetu i sadržaju podsjetio na posljednji okršaj - bez mnogo tempa, trčanja...Cetinjani su bili konkretniji i bolji rival u prvom poluvremenu, a u dva navrata bili su veoma blizu i da postignu pogodak - u 14. minutu Stevović je iz sredine proigrao Jablana, iskusni napadač je potom iz trka šutirao, ali je lopta prohujala pored stative. Četiri minuta prije odlaska na odmor Stevović je izborio poziciju za šut, potom uputio snažan udarac po zemlji, ali je golman Todorović bio siguran. Uzbuđenja je zaključio Stevan Vujović, koji je minut prije odlaska na odmor šutirao pored gola iz dobre pozicije. Gosti su slabije trčali, a sve ozbiljnije što su uspjeli da naprave u prvom dijelu je akcija iz 11. minuta nakon koje je Lakić šutirao, a golman Perović nogom osujetio njegov pokušaj.

U nastavku je šampion iskoristio malu nesmotrenost Cetinjana - Miodrag Zec je centrirao sa desne strane, Vujović odlično šutirao glavom, a golman Perović uz pomoć prečke spriječio pogodak samo na kratko... Ranđelović je natrčao i glavom sproveo loptu u nebranjenu mrežu. Budvani su priprijetili još jednom - Vujović je dobro centrirao sa lijeve strane, a Miodrag Zec pokušao glavom i ozbiljno uposlio domaćeg golmana.

Domaćinu je pripao finiš meča, a zaprijetili su rezervisti - Lopičić je u 71. minutu dobro šutirao, a Todorović bio siguran, dok je deset minuta kasnije Vladan Radunović loše zahvatio sjajno nabačenu loptu. Posljednji trzaj napravio je Mirković, koji je loše šutirao u 84. minutu.

"Bez obzira na renome i kvalitet rivala, nijesam zadovoljan ishodom utakmice. Izgubili smo na isti način kao i u prethodnoj sezoni. Možda bi bilo najpravednije da se utakmica završila remijem", kazao je Dejan Bogdanović, kapiten Lovćena.

Trener Mogrena Branislav Milačić nije bio zadovoljan igrom svog tima...

"Odigrali smo izuzetno lošu utakmicu. Ono što smo pokazali u prvom dijelu na nešto je i ličilo, dok je u drugom bilo lošije, bez trčanja. Ali, i ovako se bodovi osvajaju, darovanom konju se ne gleda u zube. Lovćen je težak protivnik, ovdje nikome neće biti lako da osvoji bodove. Moram, ipak, da budem zadovoljan, ovo je opomena mojim igračima da bez maksimalne borbenosti i želje ne mogu nikoga dobiti. Nema nam devet igrača iz prethodnog prvenstva, sklapamo ekipu i vjerovatno će se ovakve stvari češće ponavljati. Izgleda da nas je ponijela pobjeda od 5:1 u prvom kolu. Pokazali smo, međutium, da možemo da pobjeđujemo i kada slabo igramo", rekao je Milačić.

Lovćen – Mogren 0:1

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Gledalaca: 600. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Željko Vujičić (Herceg Novi). Strijelac: Ranđelović 57. Žuti kartoni: S. Vujović (Lovćen), Simović (Mogren).

Lovćen: Perović 7, M. Radunović 6,5, Belada 6,5, Ćetković 6, Mirković 6, Kaluđerović 6 (Lopičić), Bogdanović 6, Stevović 6,5, A. Pejaković 6 (V. Radunović), Jablan 6,5, S. Vujović 6 (I. Pejakonović).

Mogren: Todorović 7, Ivanović 6,5, Simović 6,5, Batak 6,5, Lakić 6,5, Kapisoda 6,5, Tatar 6,5 (Bakić), Matić 6, Ćulafić 5,5 (M. Zec 7), Vujović 7 (Đorđević), Ranđelović 6,5.

Bonus video: