Ranijeri: Neka navijači sanjaju, mi idemo meč po meč

"Ushićen sam zbog navijača, jer im iz utakmice u utakmicu produžavamo snove. I oni neka sanjaju, mi nećemo, mi idemo iz utakmice u utakmicu", kaže Ranijeri
4 komentar(a)
Klaudio Ranijeri, Foto: Reuters
Klaudio Ranijeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2015. 15:53h

Ako je do sinoć bilo dileme da li je Lester ozbiljan kandidat za mjesto u Ligi šampiona naredne sezone, pa čak i za titulu - više je nema.

Lester, lider Premijer lige, savladao je aktuelnog šampiona Čelsija i prikovao ga za dno tabele, prvi put natjeravši Murinja da se obruši na igrače.

Bajka "lisica" traje i ne vidi joj se kraj - možda Čelsi ove sezone i nije tim koga je teško pobijediti, ali mnogo simbolike ima u sinoćnjem trijumfu „lisica“.

Aktuelni šampion je pao na „King Pauer“ stadionu, a Lester je nakon 16 kola lider Premijer lige.

"Igrali smo 60 minuta fantastično. U posljednjih pola sata smo patili, ali to je normalno kada se igra protiv velikog šampiona kao što je Čelsi. Ushićen sam zbog navijača, jer im iz utakmice u utakmicu produžavamo snove. I oni neka sanjaju, mi nećemo, mi idemo iz utakmice u utakmicu. Naš cilj je 40 bodova, koji garantuju opstanak, a kada dostignemo tu cifru, postavićemo nove".

Još pet bodova dijeli Lester do opstanka, ali jasno je da Ranijeri ne želi pritisak. Lester ispred Arsenala, Sitija, Junajteda, Liverpula, Čelsija - zvuči zaista nerealno.

"Da nemamo kvalitet ne bismo mogli ništa da uradimo. Ali, naša snaga je naš ratnički duh. Borimo se zajedno na terenu, igrači su konstantno u presingu, trče mnogo, trče pametno. Oduševljen sam njihovim angažovanjem i disciplinom".

Lester, takođe, ima najubojitiji tandem lide - Džejmi Vardi je prvi strijelac sa 15 golova, Rijad Mahrez je postigao 11, a najbolji je asistent lige.

"Ključ je naš duh, naš timski rad. Svi za jednog, jedan za sve - u tome je tajna", kazao je Mahrez.

Na redu je teško iskušenje, gostovanje Evertonu, ali za ovaj Lester nema nemogućih misija...

Koliko su u Lesteru vjerovali da mogu da budu ovako dobro plasirani vidi se i po ugovoru koji ima Ranijeri.

Traži se da bude 17. na tabeli (to mjesto garantuje opstanak), a za svako mjesto koje bude bolje plasiran od traženog ima bonus od 100 hiljada funti. U prevodu - ako Italijan na kraju osvoji titulu dobio bi čak milion i 600 hiljada funti od te klauzule.

"Nije dokazano, ali malo ko vjeruje da se u Ranijerijevom ugovoru uopšte pominje titula ili plasman u Ligu šampiona", navode engleski mediji.

Bonus video: