Ranokija i Krišito saslušani zbog namještanja mečeva

Saslušanje Krišita trajalo je sat i po, a igrač koji je izbačen iz reprezentacije Italije pred početak Evropskog prvenstva optužen je da je namještao mečeve dok je igrao u Đenovi
0 komentar(a)
Andrea Ranokija, Foto: Zimbio.com
Andrea Ranokija, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 16.07.2012. 21:42h

Italijanski tužioci ispitali su danas fudbalere Andreu Ranokiju i Domenika Krišita, koji se nalaze u istrazi oko namještanja utakmica u toj zemlji.

Ranokija je ispitan zbog sumnje da je u sezoni 2009/10. učestvovao u namještanju utakmica dok je igrao za Bari, a on je poslije 50-minutnog saslušanja rekao novinarima da je "sve u redu".

Saslušanje Krišita trajalo je sat i po, a igrač koji je izbačen iz reprezentacije Italije pred početak Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini optužen je da je namještao mečeve dok je igrao u Đenovi, posebno onaj u kojem je Lacio pobijedio njegovu tadašnju ekipu sa 4:2, u maju prošle godine.

Najmanje 50 osoba uhapšeno je zbog skandala oko namještanja utakmica u Italiji, a ispitan je i trener Juventusa Antonio Konte.

"Čak i u najmračnijim i najbolnijim momentima ove priče imao sam vjeru u istražitelje. U mom saslušanju sam bio u stanju da razjasnim tačku po tačku, kažem istinu i potpuno sam miran", rekao je Konte.

Tužioci u italijanskim gradovima Kremoni, Bariju i Napulju otkrili su lanac kriminalaca koji se proteže od Azije do Južne Amerike u posljednjih 10 godina, a bavi se namještanjem utakmica u Italiji.

Bonus video: